După cum se știe, Inteco Holding este una dintre firmele de referință ale județului. Înființată acum 16 ani, societatea se ocupă cu toată gama de construcții, fiind condusă de tânărul om de afaceri Ovidiu Palcu, care a reușit să strângă alături o echipă de profesioniști, așa cum și-a dorit întotdeauna. „Avem oamenii potriviți la locul potrivit. Dacă nu ai personal adecvat, nu faci față în niciun domeniu de activitate. Noi stăm bine și la acest capitol, iar dacă îl plătești bine, muncitorul este mulțumit”, susține Ovidiu Palcu. Succesul pe care l-a obținut de când a fost înființată firma a avut însă un preț. Acum ziua a devenit prea scurtă, indiferent de anotimp. Iar problemele care trebuie rezolvate zi de zi sunt multe.

Ovidiu Palcu susține că lipsa banilor, cu care confruntă autoritățile locale se răsfrânge oarecum și asupra societății pe care o conduce, având în vedere că primăriile trebuie să drămuiască fondurile pentru investiții. „Anul acesta este mai ușor pentru noi, dar trebuie să știți că există constrângeri bugetare care afectează investițiile primăriilor, iar acest lucru se simte și la noi. Toate se țin lanț. Anii trecuți au fost ani în care am avut mai multe lucrări, dar mergem înainte. Nu putem sta cu mâinile încrucișate. Suntem o firmă apreciată și suntem căutați de beneficiari. De lucru avem suficient, pentru că avem și prețuri rezonabile. În plus, dispunem de o gamă largă de utilaje moderne. Degeaba ai lucrări, dacă nu ai utilajele adecvate”, a declarat omul de afaceri.

Lucrări în derulare

Inteco Holding este o societate care are lucrări atât pe raza județului Arad, cât și în județele învecinate, dar și în străinătate. „Avem o serie de lucrări în derulare. Acum ne-am concentrat pe zona Bârzava, unde suntem aproape de finalizare, la Căpruța – Groșii Noi – Dumbrăvița, la Hălmăgel, unde am înțeles că ați fost pe teren cu doamna primar Mihaela Banci. Acolo vom asfalta ceea ce avem deja pregătit, numai să ne lase timpul. Vrem să punem pe toate străzile balast și piatră. Avem multe de făcut. Ceea ce putem să facem înainte ca vremea să se strice, facem”, a mai spus omul de afaceri. La rândul său, Cosmin Gligor, directorul Inteco Holding, a dat câteva detalii despre lucrarea care se face la Ineu. „Suntem în faza de terminare a terasamentului pe cei 11 kilometri, după care putem începe cu asfaltarea”, a ținut să precizeze Gligor.

În continuare mai trebuie spus că societatea construiește o stație de carburanți la Curtici, unde se reamenajează cu pavele aleile de pe câteva străzi, iar la Buteni se vor asfalta străzile, după finalizarea lucrărilor de introducere a canalizării. „La Buteni, după ce își termină lucrările cu canalizarea, vom intra noi și ne ocupăm de procesul de asfaltare. Este normal ca după ce asfaltezi să nu mai spargi asfaltul cu canalizarea. În plus, trebuie menționat că la Chisindia, lucrarea la aducțiunea de apă potabilă se apropie de finalizare”, a precizat directorul. „De asemenea, mai avem un drum agricol pe care îl facem în localitatea Bethausen, județul Timiș. În mare, acestea sunt prioritățile noastre în momentul de față. Muncim, ne zbatem, dar și rezolvăm”, a mai spus Ovidiu Palcu.

Prețuri mici la cereale

În ceea ce privește agricultura, omul de afaceri susține că nu se mai ocupă așa de mult de acest domeniu, având în vedere că prețurile cerealelor sunt din ce în ce mai mici. „Prețurile cerealelor sunt mici, iar costurile mari. Când tragi linie, te trezești că ești pe minus. Eu însă îndrăgesc agricultura, o prețuiesc și nu mă pot dezlipi de ea”, a încheiat patronul Inteco Holding.

Voicu Sida

Recomandările redacției