• Interviu cu primarul comunei Cărand, Pavel Cialma

IMG_1868În urmă cu câteva zile am trecut prin centrul comunei Cărand, respectiv și prin satul Seliște și am constatat că în ambele locații lucrurile au evoluat, schimbându-se în bine. La sediul Primăriei am avut ocazia să mă întâlnesc și apoi să discut cu primarul Pavel Cialma – inițial aflat într-o întrevedere de lucru cu contabila instituției, despre partea financiară, firește. Viceprimarul Gligor Costuț era plecat să limpezească unele probleme apă­rute în legătura cu… apa. Discuția cu primarul a debutat firesc, tema fiind… realizările ultimei perioade din comună.
– Cu ce realizări vă… lăudați în primul semestru al lui 2014, domnule primar?
– În semestrul ce tocmai s-a încheiat am înregistrat câteva realizări bune dar avem și câteva nemulțumiri. Noi, conducerea, în special, eu ca primar sunt nemulțumit pentru că se putea realiza mai mult. Ne lovim firește de capitolul… bani. Interes avem dar trebuie să ne limităm la cât ne este plapuma. Ne mai ajută, e drept, și Consiliul Județean, noi fiind o comună mică. Astfel, în primul semestru am asfaltat trei străzi în comună: două la Cărand și una în satul Seliște; lungimea lor este de 1,85 kilometri.  Insist pe sprijinul pe care l-am primit de la Consiliul Județean Arad și cu această ocazie vreau să-i mulțumesc domnului președinte Nicolae Ioțcu care ne-a alocat bani și pentru sursa de apă.
În altă ordine de idei vreau să subliniez că deja am asigurat lemnele pentru încălzirea școlii – și asta chiar din aprilie, pentru ca lemnele să fie uscate. În plus, cu muncitorii de la Legea 416 am făcut lucrări de igienizare pe raza comunei.
Tot în semestrul întâi am făcut și lucrări de întreținere a pășunii din Cărand și Seliște; am făcut lucrări și la fântâna folosită pentru adăparea animalelor. Am încercat să le închiriem pășunile cetățenilor dar din păcate ei au refuzat deocamdată, deci vom continua întreținerea lor cu utilajele pe care le avem: freză și celelalte.
– Prin urmare, care ar fi preocupările pentru semestrul doi?
– Preocupările principale din semestrul al doilea sunt legate în principal de finalizarea lucrărilor la stația de tratare a apei – pentru a elimina amoniul. În momentul în care am rezolvat această problemă, cărăndanii vor avea apă potabilă din surse proprii; dar am amintit că banii pentru ele ne vin de la Consiliul Județean.
Apoi ne ocupăm de starea și întreținerea pășunii care este foarte importantă pentru noi. Ne vom ocupa apoi și de alte lucrări edilitare mai mici dar importante, mai ales că în semestrul al doilea se strânge recolta și oamenii se pregătesc să întâmpine iarna.
IMG_1870

Recomandările redacției