În săptămâna care a trecut, am vizitat comuna Olari, deși a fost o vreme cam capricioasă, dar pentru că nu am mai trecut de multă vreme prin această comună, am ales o zi în care m-am deplasat la Olari. Pe domnul primar l-am găsit la birou. Deși afară ploua destul de tare, am ales totuși să mergem pe teren, pentru a vedea unele realizări făcute de dumnealui în mandatul care s-a încheiat.

  • Domnule primar, cum ați încheiat mandatul de patru ani?
  • Eu zic că destul de bine, deși doi ani am avut blocate conturile, pentru că am avut datorii, dar acum am scăpat de ele. Am făcut destul de mult, acum că mai este și câte un nemulțumit, este normal, pentru că așa este peste tot. De aceea, eu sunt primarul tuturor cetățenilor de pe raza comunei Olari fie români, maghiari, sau romi, eu am făcut tot ce s-a putut.
  • Haideți să enumerăm câteva dintre realizări, mai ales că ați avut probleme și cu datoriile.
  • Am adus iluminatul public până la cimitirul Evaghelic, unde o să vedeți că am turnată și fundația pentru construirea unei capele mortuare, iar acum vom începe ridicarea ei. Am avut două proiecte pentru capele, dar acestea nu sunt la fel, de aceea am putut demara construcția la cea a ortodocșilor, dar nu este o problemă, că poate fi folosită și de cei de o altă religie. Am făcut trotuare de la un capăt la celălalt de stradă, am făcut intrări în fiecare gospodărie. Să știți că am 10 proiecte în derulare, în diferite stadii, vreau să vă spun că am introdus apa potabilă în Sintea Mică. Am început reabilitarea tuturor drumurilor tot în Sintea Mică, deci vorbim de asfaltare, trotuare, șanțuri și podețe, proiect de 68 de milioane. Am început construirea capelei la Sintea Mică, la Olari am construit-o deja, am amenajat 3 km de trotuare, am construit două parcuri pentru copii, unul la Sintea Mică și unul la Olari, am amenajat toalete la Sintea Mică la școala cu clasele I-IV. Am amenajat și construit bazele sportive de la Sintea Mică și Olari, am achiziționat 16 costume populare, cam acestea au fost proiectele, în mare.
  • Domnule primar, ați făcut într-un mandat cât a făcut un primar de pe Valea Crișului în 16 ani, să nu mă întrebați care pentru că eu am o vorbă, primarul îl poți cunoaște cât este de gospodar imediat ce ai intrat în localitatea respectivă. Cum ați câștigat alegerile, domnule primar?
  • Am câștigat detașat cu 65%, chiar dacă am mai avut încă doi candidați, iar diferența mare de voturi se datorează realizărilor mele. Eu nu știu ce vor cetățenii de care mi-ați spus de la mine, pentru că eu am făcut tot ce se putea pentru toți, în egală măsură. Ar fi bine să vină să mă contacteze, pentru că, până la urmă se vor rezolva toate cu bine.
  • Domnule primar, cu ce proiecte porniți în mandatul acesta?
  • Am suficiente, dar cel mai arzător este să realizez centura ocolitoare la DJ709F, Șimand-Olari-Caporal Alexa. Vreau să scot utilajele de mare tonaj din centru, după cum au cerut cetățenii, vreau să asfaltez străzile care au mai rămas de asfaltat din Olari, amenajare trotuare, introducerea gazului metan, introducerea canalizării, modernizarea iluminatului public, construire sală de sport, finalizare lucrări la Capela Evanghelică din Olari, concesionarea teren extravilan pentru fiecare fermier în parte în vederea accesării de fonduri în domeniul agricol, reducerea poluării aerului prin plantarea de perdele de protecție, achiziționarea unui buldoexcavator, rezolvarea situației juridice a imobilelor situate în intravilanul localității, amenajare platformă de gunoi, modernizare și construire Cămine Culturale în Olarin și Sintea Mică, amenajarea unei clădiri în care să funcționeze un punct medical și un birou de colectare taxe-impozite, atragerea de investitori pentru crearea locurilor de muncă.

Recomandările redacției