Doi ani au trecut de când Rusu a explodat pe prima scenă a fotbalului românesc, reușind câteva meciuri extraordinare în tricoul UTA-ei. Ajuns în curtea Bătrânei Doamne printr-o conjunctură specială (majoritatea jucătorilor „sub vârstă“ din lotul lui Laszlo Balint erau infectați cu COVID), Denis Rusu a luat prin surprindere Liga 1 prin câteva meciuri de excepție care au făcut să se vorbească despre el ca despre una dintre marile speranțe ale fotbalului românesc. În doar 6 luni de zile, aripa stângă împrumutată de UTA de la Lipova, a strâns aproape 20 de apariții în Liga 2, trecându-și în cont două goluri, două pase decisive și consolidându-și reputația de jucător rapid, periculos, un adevărat coșmar pentru fundașii adverși.

Chiar dacă apoi evoluțiile sale au pălit în calitate, pe finalul sezonului, jucătorul atrăsese deja atenția mai multor cluburi importante din România, cel mai hotărât în a-și asigura serviciile lui fiind CFR Cluj. Din păcate și în acel caz conducerea UTA-ei s-a mișcat prea încet, astfel că, pe când clubul arădean i-a făcut Lipovei o ofertă de cumpărare, conducerea Șoimilor avea pe masă deja una mult mai bună de la campioana României. UTA a fost și în acel caz doar vitrina în care alții și-au expus „marfa“ dar nu s-a ales cu nimic (din punct de vedere financiar) în final.

Însă la rândul său nici jucătorul n-a tras lozul norocos optând pentru CFR. N-a reușit să facă față concurenței și să se impună în lotul clujenilor, astfel că a fost trimis la echipa a doua. De aici a fost luat împrumut de Chindia Târgoviște în iarna trecută însă a bifat în tricoul târgoviștenilor doar 10 minute. Chestionat în primăvară cu privire la situația jucătorului, antrenorul de atunci al Chindiei, Emil Săndoi declara că Rusu a venit de la CFR II cu 10 kilograme în plus.

Vara trecută Denis s-a întors la Cluj însă doar pentru a fi împrumutat în Liga 3 la Unirea Ungheni. Deși acolo s-a reîntâlnit cu fostul său antrenor de la Lipova, Flavius Sabău, n-a bifat decât 10 apariții în tricoul mureșenilor, realizările sale fiind destul de modeste: un gol în Cupa României și 3 pase decisive în campionat.

Acum Denis Rusu se întoarce la Lipova pentru a pune umărul la realizarea obiectivul promovării în liga secundă. Rămâne de văzut cine pe cine va ajuta mai mult în acest episod 2 al relației. Cu jumătate de an rămasă dintr-un contract cu CFR Cluj care s-a dovedit a fi un miraj înșelător, Denis Rusu poate spune „punct și de la capăt“, atât la propriu cât și la figurat. Va împlini 22 de ani în martie și încă are timp să își croiască o carieră frumoasă în fotbal, însă pentru aceasta realizările și urcușul trebuie să vină imediat pentru că altfel prin gara sa vor începe să treacă tot mai puține trenuri expres și tot mai multe marfare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției