accidenteÎn ziua de duminică, 19 mai, în mai multe locaţii din judeţul Arad, au fost înregistrate accidente rutiere.
Primul a avut loc pe raza localității Păuliș, în timpul dimineţii. Adrian M., de 25 ani, din judeţul Braşov, în timp ce conducea un autoturism VW Golf, din direcţia Deva spre Arad, iar pe raza localităţii Păuliş, a adormit la volan şi a părăsit partea carosabilă, intrând într-un podeţ de beton. În urma accidentului a fost rănit uşor conducătorul autoturismului şi pasagera care se afla pe locul din dreapta faţă.
În jurul orei 12.00, şoferul unui autoturism Ford, a lovit un motociclist pe raza localităţii Ghioroc. Octavian C., de 69 ani, din Arad, nu a acordat prioritate de dreapta unei motociclete, condusă din sens opus de Marius T., din Covăsânț. În urma accidentului, a fost rănit ușor conducătorul motocicletei. Acesta nu deţinea permis de conducere corespunzător categoriei.
Pe timpul nopţii, în jurul orei 22.45, în municipiul Arad, un pieton care a traversat pe culoarea roşie a semaforului a fost accidentat. Vătămările corporale ale acestuia sunt uşoare.
Din primele cercetări, s-a stabilit că Adrian Ț., de 33 ani, din Arad, a condus un motociclu, pe strada Petru Rareş, pe culoarea verde a semaforului, iar la trecerea pentru pietoni l-a surprins și accidentat pe George D., de 21 ani, din ju­deţul Hunedoara, în timp ce traversa strada pe culoarea roşie a semaforului. În urma alcooltestului, pietonul a avut de 0.18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe DN 79, în localitatea Șimand, două autoturisme au intrat în coliziune. În timp ce conducea un autoturism VW pe raza localităţii Şimand, Gheorghe H., de 57 ani, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia Logan, care circula din sens opus. Pasa­gerii autoturismului Dacia Logan au fost accidentaţi uşor. „Toate accidentele petrecute duminică sunt accidente uşoare, nu au fost răniţi grav nici unul dintre cei implicaţi. Cauzele care au condus la accidente sunt indisciplina participanţilor la trafic şi oboseala. Noi o sa intensificăm acţiunile şi do­rim să aducem la cunoştinţă tuturor participanţilor la trafic, să respecte regulile codului rutier”, a declarat pur­tătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. Poliţiştii continuă cercetările.
(C.G.)

Recomandările redacției