madalina_manoleS-au scurs trei ani de când cântăreaţa Mădălina Manole a păşit, chiar în ziua în care trebuia să-şi serbeze cea de-a 43 aniversare, în Lumea de Dincolo.

O moarte brutală, care a şocat o ţară întreagă şi a lăsat un gol imens în sufletele celor care au iubit-o, ale celor care au crescut cu melodiile ei.

În urmă au rămas, pe lângă lacrimi nesecate pierdute în inimi chinuite, şi multe întrebări fără răspuns care-i macină, deopotrivă, pe părinţii “Fetei cu părul de foc”, dar şi pe unii specialişti care au urmărit evoluţia cercetărilor în acest tulburător caz.

Inexistenţa unor explicaţii concrete amplifică, după atâţia ani, misterul unei morţi încadrate de Procuratură, în două rânduri, la sinucidere. În tot acest timp, Ion şi Eugenia Manole – părinţii Mădălinei -, încearcă să redeschidă dosarul, vrând să demonstreze că fata lor nu s-a sinucis cu furadan, ci a fost victima unui omor.

1. Ora morţii Mădălinei Manole e neclară. Procurorul consemnează în documentele de la dosar că artista a decedat la ora 2.32. În schimb, medicul care a resuscitat-o pe artistă plasează moartea acesteia cu o oră şi jumătate mai târziu, deci în jurul orei 4.00.

2. Trupul fără viaţă al “Fetei cu părul de foc” a fost descoperit la parterul vilei din Otopeni. Pe pardoseală se scursese, dintr-o rană de la cap, mult sânge. Au fost voci care au spus că rana, cauzată în urma unei simple căderi, nu putea fi atât de profundă şi, prin urmare, sângerarea nu ar fi trebuit să fie atât de abundentă.

3. Iniţial, legiştii au spus, la vremea respectivă, că Mădălina Manole a îngurgitat aproximativ 400-450 ml de furadan, ulterior cantitatea fiind redusă, printr-o explicaţie ştiinţifică, la 250 de ml. Totuşi, unii specialişti, dar şi familia cântăreţei, se întreabă cum a reuşit Mădălina să bea un sfert de litru de furadan, o substanţă deosebit de toxică. Potrivit experţilor, acest pesticid provoacă moartea în mai puţin de un minut.

4. Lângă cadavru a fost găsit un pahar pe care erau urme ale unei substanţe roz şi, la aproximativ un metru şi jumătate, un bidon din plastic, de culoare albă. Pe pahar nu s-a găsit nici o amprentă care să ateste că Mădălina l-a folosit pentru a bea otrava. Nici măcar urmele buzelor sale. În schimb, în mod curios, anchetatorii au găsit o amprentă în interiorul recipientului.

5. În baia vilei au fost găsite, la aproximativ un metru şi jumătate înălţime, urme de sânge a cărui provenienţă nimeni nu a putut să o explice.

6. Anchetatorii nu ştiu, nici până azi, care a fost poziţia exactă a corpului Mădălinei Manole. Ambele echipaje de la ambulanţă au mutat cadavrul în timpul manevrerlor de resuscitare, dar nu au declarat niciodată cum au găsit corpul când au ajuns la vila artistei în urma apelului de urgenţă făcut prin 112.

Filmul desfăşurării evenimentelor după decesul artistei

Ora 5.35. Petru Mircea o găseşte pe Mădălina Manole căzută pe holul de la intrarea în vila lor din Otopeni. Cântăreaţa este fără suflare.

Ora 5.37. Prima salvare este alertată prin 112.

Ora 5.46. Echipajul medical (asistentă şi ambulanţier) începe procedurile de resuscitare a Mădălinei.

Ora 6.19. Decesul “Fetei cu părul de foc” este consemnat de personalul medical al primei ambulanţe, dar procedurile de resuscitare sunt continuate de medicul şi de asistenta unei a doua salvări chemate în paralel.

În jurul orei 7.00-7.15 îşi fac apariţia primii anchetatori care încep cercetările.

Ora 10.00-10.30. Cadavrul Mădălinei Manole este preluat de legiştii de la IML pentru autopsie. Cercetările continuă în vila din Otopeni, unde Petru Mircea dă primele declaraţii.

În zilele ce au urmat s-a conturat ipoteza sinuciderii cu furadan, o substanţă toxică, deosebit de periculoasă. În anchetă apare şi numele celei care i-a furnizat furadanul Mădălinei Manole, dar procurorii au decis că femeia nu poate fi învinuită. În două rânduri, procurorii au hotărât că moartea Mădălinei a fost o sinucidere cauzată de îngurgitarea pesticidului.

Război total între părinţii şi soţul Mădălinei

Din secunda în care Mădălina Manole s-a stins din viaţă, părinţii ei i-au declarat război total lui Petru Mircea.

Bieţii oameni care şi-au pierdut fiica au văzut în soţul “Fetei cu părul de foc” un ins care nu e străin de moartea artistei. Însă de două ori procurorii bucureşteni au scris pe copertele dosarului “Sinucidere” şi au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva lui Petru.

Pe de altă parte, bărbatul este acuzat de Ion şi de Eugenia Manole că nu îngrijeşte mormântul Mădălinei, care a fost îngropată la Ploieşti, şi că nu este în stare să-i facă măcar o cruce, aşa cum ar fi promis.

SURSA: Libertatea.ro

 

 

Recomandările redacției