adr

Întreprinzătorii arădeni şi nu numai vor avea la dispoziţie un pachet de servicii, facilitat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și partenerii săi din cadrul consorțiului regional RO-BOOST SMEs – Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, Tehimpuls-Centru Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, Centrul de Dezvoltare Arad și Universitatea Craiova – au lansat proiectului comun „Stimularea creșterii inteligente și bazate pe inovare pentru întreprinderile mici și mijlocii din România”. Prin acest proiect, vor fi organizate puncte de informare la fiecare dintre sediile membrilor consorțiului mai sus menționat, birouri ce vor oferi servicii pentru dezvoltare care vin în completarea celor deja existente pe piața de consultanță din Regiunea Vest și Regiunea Sud-Vest.

Consorțiul regional RO-BOOST SMEs a fost constituit în anul 2014 și, începând cu anul 2015 până în anul 2020, este partener al Enterprise Europe Network – o reţea europeană prezentă în peste 40 de ţări care are ca scop sprijinirea întreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) în dezvoltarea potențialul inovativ şi de afaceri pentru creşterea competitivităţii şi dezvoltarea inteligentă şi durabilă.

Obiectivul consorțiului și al proiectului acestuia este dezvoltarea unei structuri de suport pentru IMM-urile din cele două regiuni de dezvoltare, Vest şi Sud – Vest, prin intermediul căreia va furniza un set integrat de servicii de informare, sprijin şi consultanţă care să ajute IMM-urile să exploateze oportunităţile europene de dezvoltare a afacerilor. Astfel, prin pachete de servicii dedicate antreprenoriatului și inovării, consorțiul RO-BOOST SMEs oferă: consultanţă cu privire la politici, reglementări legale şi programe de finanţare europene, acces la finanţare, parteneriate pentru proiecte internaţionale de cercetare şi dezvoltare, facilitarea inovării şi a transferului tehnologic transnaţional, dezvoltarea de parteneriate de afaceri transnaţionale şi dezvoltarea capacităţii de management al inovării.

Activitatea consorțiului RO-BOOST SMEs se va desfășura cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, prin programul COSME – program al Comisiei Europene dedicat competitivității întreprinderilor și IMM-urilor – și programul ORIZONT 2020 – program al Comisiei Europene dedicat cercetării și inovării.

Recomandările redacției