Cel puţin 67 de persoane au murit, în statul indian Kerala, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, potrivit oficialilor, care au avertizat că numărul deceselor ar putea să crească, informează Mediafax.

Peste 50.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, iar în toate cele 14 districte ale statului a fost instituită starea de alertă, a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din statul Kerala. Biroul ministrului şef al statului Kerala a anunţat pe Twitter că Aeroportul Internaţional Kochi International Airport, principalul aeroport din regiune, va rămâne închis până sâmbătă din cauza ploilor torenţiale.

Sute de sate au fost inundate, iar peste 10.000 de kilometri de drumuri au fost parţial sau total distruse, au anunţat oficialii. Daunele provocate de inundaţii şi alunecări de teren sunt estimate la peste 3,4 de miliarde de rupii (49 milioane de dolari).

Regiunea Kerala este şi o destinaţie turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turişti străini, potrivit datelor oficiale.

Recomandările redacției