Încă opt persoane vor ajunge la Horia, acolo unde sunt duși toți migranții care încearcă să treacă ilegal granița.

De aceasta data este vorba despre opt persoane care astăzi, 18 decembrie 2019, în jurul orei 02.50, au fost prinse de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand. Aceștia, aflaţi în misiune pe DN 79A, au oprit pentru control la intrare în localitatea Pilu un autoturism marca Ford Galaxy, condus de cetăţeanul român C.M., care circula în regim de taxi. In interiorul mijlocului de transport se aflau ca pasageri opt cetăţeni străini, dintre care cinci bărbaţi, o femeie şi doi minori.

Ca de obicei, în asemenea cazuri, pasagerii nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, și chiar de aceea au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 46 ani, iar minorii 9, respectiv 12 ani. Aceştia se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă illegal în ţara vecină pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul român al autoturismului, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției