emisiune radio1 emisiune radio2 radio_romania_timisoara_fm copyJoia trecută o echipă de la Radio Timişoara a fost la Pecica pentru a realiza un material la faţa locului despre activitatea administraţiei locale, material care a putut fi ascultat în direct de către toţi locuitorii din întreaga parte de vest a ţării. Realizatorul Mihai Junea a stat de vorbă cu primarul Petru Antal şi consilierul judeţean Dumitru Enăchiuc despre infrastructură, proiectele aflate în derulare, probleme sociale, viaţa culturală şi bugetul pe anul 2013.
Bilanţul realizărilor
În prima parte a emisiunii, de aproape o oră, începută la ora 18:05, după Radiojurnal, s-a discutat despre ce a însemnat anul 2012 pentru comunitatea locală: proiectele puse în aplicare, investiţiile aflate în curs de execuţie şi planurile pentru noul an.
Primarul Petru Antal a spus că anul care tocmai s-a încheiat nu a fost unul uşor dar, datorită unui buget bine fundamentat şi gândit, s-au putut realiza mai multe investiţii foarte utile şi importante pentru cetăţeni.
Dintre proiectele finalizate cu succes în 2012 primarul a amintit de modernizarea zonei IRIL, predarea blocului ANL, modernizarea bazei sportive, construcţia Halei agroalimentare, modernizarea parcării de la Sala Mare de Sport, sediul nou al Poliţiei Locale, modernizarea curţii blocurilor din centrul oraşului, modernizarea fântânii din zona 400 sau modernizarea Şcolii din Turnu.
La capitolul infrastructură edilul a amintit despre asfaltarea unui număr de cinci străzi: 2, 311, 335, 424, 205, pavarea de trotuare pe o lungime de un kilometru, precum şi amenajarea a trei kilometri de şanţuri betonate pentru apa pluvială.
O altă realizare în anul trecut a fost construirea Fermei de Bivoli iar două dintre cele mai mari spaţii publice ale oraşului au fost… botezate: este vorba despre piaţă  – care a devenit Piaţa Regele Mihai I şi parcul de lângă Biserica Romano-catolică – parc reamenajat şi denumit după Sfânta Treime, care este hramul bisericii.
Planuri pentru 2013
În ceea ce priveşte noul an, administraţia locală a conturat deja un proiect de buget şi lucrează la defini­tivarea proiectelor de investiţii pentru fiecare capitol.
Petru Antal a explicat că în 2013 se doreşte asfaltarea a 15 străzi, introducerea reţelei de apă şi de canalizare pe străzile unde nu există (prin Masterplanul judeţean de apă şi canalizare), pavarea trotuarelor pe o distanţă de peste 10 kilometri, crearea a 600 de locuri de parcare pentru maşini, modernizarea Căminului Cultural din Turnu, continuarea amenajării de trotuare în satul Sederhat, precum şi extinderea Fermei de Bivoli cu un Centru de Vizitare (printr-un alt proiect pentru care s-a câştigat finanţare europeană).
Colaborare strânsă cu Consiliul Judeţean
Consilierul judeţean Dumitru Enăchiuc a vorbit, la rândul său, despre relaţia foarte bună de colaborare care există între Primăria Oraşului Pecica şi Consiliul Judeţean Arad. Tânărul politician a detaliat, cu exemple şi cifre,    sprijinul acordat de administraţia jude­ţeană în dezvoltarea localităţii: podul peste Mureş (una dintre cele mai mari investiţii de acest gen din tot judeţul), drumul de centură al oraşului (cel care va lega podul de Drumul Naţional 7 la ieşirea din Pecica spre Nădlac) sau sprijinul alocat la construirea halei agroalimentare.

Recomandările redacției