cuzmanDupă ce a condus destinele instituţiei timp de 18 ani, Ioan Cuzman nu şi-a mai găsit loc nici măcar în Consiliul de Administraţie al SIF Banat – Crişana. Şedinţa în cadrul căreia au fost votaţi membri consiliului a avut loc ieri dimineaţă. „Sunt foarte dezamăgit de rezultatul votului, în ciuda faptului că mă aşteptam la un asemenea deznodământ. Aceasta a fost dorinţa acţionarilor, ca nici un arădean să nu mai facă parte din conducere. S-a demonstrat că nu este nevoie de arădeni în această in­s­tituţie, după legea făcută de arădeni“, ne-a declarat Ioan Cuzman.
Tot pentru un post în Consiliul de Administraţie al SIF a candidat şi Adrian Niţu, fostul deputat arădean, însă nici acesta nu a fost pe placul acţionarilor.
Ioan Cuzman a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana şi director general din anul 1994 şi până în luna decembrie a anului trecut, când şi-a anunţat retragerea din funcţie. Din luna decembrie 2012 a ocupat funcţia de vice­pre­- şedinte al Consiliului de Administraţie, poziţie pe care a pierdut-o însă după şedinţa de ieri.
Ioan Cuzman este profesor universitar, doctor în economie şi membru în consiliul de administraţie al mai multor bănci.
Conform unor voci venite din mediul de afaceri, nealegerea în Consiliul de Administraţie al SIF a niciunui arădean ar putea avea efecte negative asupra Aradului, existând chiar riscul ca instituţia să fie mutată din oraşul nostru.
O altă decizie cu cântec, luată ieri, a constat în faptul că, anul acesta, societatea nu va acorda dividende ac­ţio­narilor.

Recomandările redacției