Ocna Mureș, unul din cluburile de tradiție din România, înființat în 1933, a revenit după 11 ani în al treilea eșalon unde a activat cu binecunoscuta denumire de „Soda”. Mai puțin cunoscut este faptul că la Ocna Mureș s-a jucat primul meci în nocturnă din România, în urmă cu 80 de ani!
Cu un buget minim, undeva la 500.000 lei, micuța echipă din județul Alba își propune să reînnoade tradiția fotbalului din oraș, beneficiind și de o cochetă bază sportivă. Impactul cu Liga a III-a a fost – însă- ratat Ocna, care a pierdut ambele etape, ultima dintre ele chiar sâmbătă, 5-1 cu Șoimii Lipova. „Am început bine partida, dar ei ne-au dat gol repede pe un contraatac. Apoi a fost o fază discutabilă în careul advers dar nu am primit nimic, după care au curs și restul golurilor, noi am reușit doar unul frumos, de onoare. Noi venim de la Liga
a IV-a, de la un antrenament și un joc pe săptămână și acum trebuie să facem trei-patru antrenamente și un joc pentru a face față rigorilor ligii a treia. Este foarte greu să facem această trecere. Avem aproape același lot, doar că am adus 5 juniori, de la Cluj, Aiud, Zlatna, și durează până îi integrăm. După două etape cu meciuri pierdute acasă, ne uităm la program de unde vom putea face și noi puncte. Trebuie să muncim, să omogenizăm echipa și odată cu primele puncte să intrăm și noi într-un ritm normal. Suntem optimiști”, a punctat Ioan Paul, președintele secției de fotbal al clubului Ocna Mureș.
Șoimii Lipova e lider în seria a IV-a a Ligii a III-a, peste echipele cu pretenții ce au pornit sub așteptări în noua ediție de campionat. „Am gestionat bine această săptămână cu meciuri în Cupă și campionat, au fost odihniți câțiva jucători miercuri tocmai pentru a ne ajuta sâmbătă. Ne-am deplasat la Alba Iulia de vineri, relaxați, sâmbătă dimi­neața băieții au avut un scurt antrenament de reacție, astfel că la ora meciului am fost pre­gătiți 100% din toate punctele de vedere. Cu toate că am fost net superiori și nu s-a pus pro­blema nici o clipă asupra câștigătoarei partidei, la pauză, antrenorul Flavius Sabău și-a certat jucătorii și i-a făcut să fie mai concentrați la joc, să nu trateze de pe vârfuri partida pentru că fotbalul trebuie respectat pentru a face performanță. Vreau să remarc baza frumoasă a Sodei, chiar foarte frumoasă, am fost plăcut impresionat. Legat de poziția în clasament, nu ne amăgim, au trecut doar două etape, orice pas fals te poate coborî 4-5 locuri în clasament. Noi rămânem modești, muncim în continuare, ne preocupă în special jocul echipei și asigurarea tuturor condițiilor de performanță pentru acest nivel”, a remarcat și Radu Pop, șeful lipovanilor.
Șoimii Lipova e lider în seria a IV-a a Ligii a III-a cu maxim de puncte și golaveraj 8-2.

Recomandările redacției