Fostul președinte Ion Iliescu a rămas fără certificat de revoluționar, în urma unei decizii a Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.  

Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 a decis să îi retragă fostului președinte al României Ion Iliescu titlul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989, scrie News.

Decizia a fost luată într-o şedinţă în 31 mai, în urma unei solicitări a Asociaţiei 21 decembrie, referitoare la îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea titlului de luptător pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 de către Ion Iliescu.

Potrivit documentelor, comisia a constatat în unanimitate, atât din CV, cât şi din materialele de presă, că Ion Iliescu a deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie, conform Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Recomandările redacției