Circulaţia în condiţii de iarnă trebuie făcută ținând cont de anumite aspecte meteorologice, pentru a evita evenimentele neplcăcute, precum totodată trebuie respectate toate normele impuse de polițiști. De asemenea, șoferii trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere și să conducă preventiv. 

 ,,Circulați cu atenție sporită și adaptați permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, atunci când sunteți în zone afectate de condițiile meteo; utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri; păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului;  utilizați frâna de motor;  sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare; totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

 În cazul rămânerii în pană, poziționați triunghiurile de presemnalizare la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale. Asigurați-vă că aveți o cantitate de combustibil mai mare decât cea necesară ajungerii la destinați.  Respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic cu privire la evitarea anumitor porțiuni de drum. Nu uitați că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.  Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo- rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi’,’ transmit cei de la IPJ Arad.

Recomandările redacției