Asociaţia „Alianţa pentru copii”, organizaţie non guvernamentală, cu caracter umanitar, apolitic şi non-profit, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a derulat un proiect de mobilitate cu titlul Steps towards inclusion (Paşi spre incluziune).
Proiectul de mobilitate a fost promovat de Asociaţia „Alianţa pentru copii”, în parteneriat cu Centro Europeo di Ricerca e Sviluppo per l’Est e per l’Ovest din Vercelli, Italia.
Beneficiarii mobilităţii sunt 20 de cadre didactice (formatori/profesori metodisti/ inspectori şcolari, etc.), membrii ai Asociaţiei „Alianţa pentru copii”. Beneficiarii selectaţi în proiect au fost organizaţi pentru participarea la mobilitate în două fluxuri.
Participanţii la mobilitate au fost: Mihai Spânu (inspector şcolar general adjunct), inspectorii şcolari de spe­ciali­tate/formatorii: Mariana Tocaciu, Raluca Martin, Anca Lupei, Simona Crâsnic, respectiv formatorii/meto­diştii: Sofia Mladin (director, metodist ISJ), Bogdan Godja (CSEI Arad,), Carmen Toderici (metodist ISJ), Adina Tăut (CSEI Arad) şi Mihaela Cădariu (CSEI Arad).
„Mobilitatea a oferit participanţilor ocazia de a veni în contact cu exemple de bună practică şi de a se informa asupra principiilor, metodelor şi acţiunilor specifice unui sistem de învăţământ descentralizat, cu rezultate remarcabile în promovarea educaţiei incluzive, în concordanţă cu nevoile regio­nale şi naţionale. Pe lângă dezvol­tarea unor competenţe profesio­- nale, mobilitatea a oferit celor zece participanţi oportunitatea de a se familiariza cu elementele de cultură şi civilizaţie italiană“, ne-a declarat prof. Ovidiu Toderici, coordonatorul proiectului.

Recomandările redacției