Poliţistii de frontieră arădeni au depistat un bărbat, cetăţean italian, care conducea un autoturism cu permis de conducere fals. La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a pre­zentat pentru a ieşi din ţară cetă­ţeanul italian Massimo F., în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca „Logan”, înmatriculat în România.
Cu ocazia controlului de frontieră bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. „Bărbatul a prezentat un permis de conducere italian care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic emis de autorităţile italiene, fapt pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.
Massimo F. a declarat că a pierdut permisul de conducere pe care ulterior l-a declarat pierdut auto­rităţilor. Acesta a mai declarat că a apelat la un bărbat, căruia i-a dat suma de 350 de euro şi o împuternicire notarială pentru a se deplasa în Italia să solicite autorităţilor italiene un nou permis de conducere, iar după aproximativ 15 zile a primit permisul de conducere printr-o firmă de curierat. Italianului i s-au intocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Poliţiştii continuă cercetările.
(C.G.)

Recomandările redacției