Administrația județului încheie un an cu investiții record în modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere! Niciodată, în existența Consiliului Județean nu s-au adus atât de mulți bani pentru drumurile județene și nu au fost realizate investiții atât de ample.

Scopul conducerii Consiliului Județean Arad a fost ca până în iunie 2020, 300 kilometri de drumuri județene, adică un sfert din total, să fie ca noi. Cei de la CJA susțin că, acest obiectiv este foarte aproape de realizare, întrucât la finalul acestui an s-a ajuns la 250 kilometri. Această performanță a fost premiată în luna decembrie, la Gala Administrației din România, organizată la Cluj, unde Consiliul Județean Arad a fost apreciat pentru realizările importante în modernizarea drumurilor județene.

Anul 2019 a fost anul marilor investiții, unele începute, altele finalizate. Am realizat zeci de kilometri de covoare asfaltice în localități unde de peste cincizeci de ani nu s-au mai realizat decât, poate, cârpeli. Dar am avut și curajul să începem lucrări grele, modernizare din fundație, pe cele mai grele trasee din județ, și aș aminti aici, printre altele (…) Gurahonț-Dieci-Buteni, Sintea-Șepreuș. Nu în ultimul rând, faptul că modernizăm drumurile transfrontaliere, realizând pentru prima oară în istorie o legătură ireproșabilă între punctele de trecere a frontierei Nădlac și Vărșand (inclusiv centuri ocolitoare pentru două orașe) demonstrează eficiența și forța Consiliului Județean Arad(…) ”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad are în lucru investiții în valoare de 805 milioane lei pe drumurile județene, dintre care 561 de milioane lei din fonduri europene, 131 milioane lei din fonduri proprii ale Consiliului Județean Arad și 113 milioane lei credite angajament. În perioada 2016-2019 au fost încheiate 14 șantiere pe drumurile județene, iar alte 13 lucrări sunt în derulare.

Recomandările redacției