masuriEfective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au fost angrenate în misiuni, în weekend-ul trecut, la zilele localităţilor. Aceştia au aplanat şase conflicte şi au înregistrat trei furturi.

Astfel, au fost asigurate măsurile de ordine la manifestările cu public numeros ce au avut loc în judeţul Arad. Jandarmii s-au aflat în localităţile Chişineu Criş, Vinga, Şofronea, Chisindia, Grăniceri şi Fântânele, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice, organizate cu prilejul zilelor localităţilor.

„Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii au fost angrenaţi şi în misiuni de menţinere a ordinii publice, în sistem integrat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.

Pe timpul desfăşurării misiunilor, au fost constatate 23 contravenţii. Amenzile aplicate, în valoare totală de 5.000 de lei, au fost în cea mai mare parte, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, republicată. Au fost de asemenea constatate două cazuri de furt din societăţi comerciale iar, în misiunile desfăşurate în sistem integrat, a fost constatată o infracţiune de furt calificat.

La dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, a fost solicitată intervenţia echipajelor în şase situaţii, pentru aplanarea unor conflicte. Jandarmii au asigurat, de asemenea, misiunile cu caracter permanent, respectiv misiunile de pază şi protecţie instituţională.

Recomandările redacției