descindere

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au desfășurat acțiuni cu caracter preventiv, în rândul elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar, în cadrulproiectului educațional “Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, în perioada 6 – 10 aprilie a.c., jandarmii au fost prezenți în școli și licee din municipiul Arad și din orașele Chișineu-Criș, Ineu, Lipova, Pecica și Sebiș, prilej cu care au purtat discuții cu elevii, în scopul prevenirii faptelor de natură contravențională sau infracțională.

„Pe timpul acțiunilor, au fost prezentate aspecte ce țin de prevenirea delincvenței juvenile, a violenței în familie și în instituții de învățământ, prevenirea absenteismului școlar și au fost aduse la cunoștință prevederi ale legilor ce sancționează astfel de fapte. S-au purtat, de asemenea, discuții referitoare la prevenirea violenței în sport și pericolul consumului de substanțe interzise”, preciza mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratuluuide Jandarmi Judeţean Arad.

Elevilor le-a fost comunicat faptul că, atunci când sunt martori ai unor astfel de fapte antisociale, le pot sesiza cadrelor didactice din instituțiile de învățământ sau la dispeceratul IJJ Arad.

Recomandările redacției