intalnireLa sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc,  o întâlnire între reprezentanţi ai jandarmilor arădeni şi organizatori de competiţii sportive din judeţul Arad, reprezentanţi ai societăţilor specializate de pază şi protecţie cu atribuţii în asigurarea ordinii şi siguranţei la competiţiile şi jocurile sportive şi cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiş” al Judeţului Arad şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Activitatea a fost condusă de inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, domnul colonel Nicolae Sorin Axenti.

Scopul întâlnirii l-a constituit informarea participanţilor referitor la prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată prin Legea nr. 10/2012.

„În cadrul discuţiilor ce au avut loc, s-au readus în atenţie aspecte privind obligaţiile organizatorilor de competiţii sau jocuri sportive, obligaţiile personalului de ordine şi siguranţă dar şi măsurile disciplinare, contravenţionale sau penale, care se aplică în situaţia nerespectării prevederilor legale din acest domeniu”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.

Recomandările redacției