Sute de misiuni pentru jandarmii arădeni, săptămâna trecută. În urma misiunilor derulate în perioada 9-15 noiembrie, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, jandarmii arădeni au aplicat 86 de amenzi în valoare de 15.600 lei, pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor conform Lg. 55/2020, cu precădere pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară în mijloace de transport în comun și spații publice închise.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a unei infracțiuni constatate independent: loviri și alte violențe și au acordat sprijin la constatarea a șapte infracțiuni, pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Pe linia menținerii ordinii și liniștii publice, jandarmii au răspuns la 13 solicitări telefonice pe Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, pentru diferite situații la care au fost aplicate opt amenzi în valoare de 3400 lei, pentru fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Recomandările redacției