braconajSfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat cu dosare penale pentru doi bărbaţi. Jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Sebiş din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au organizat acţiuni pe linia combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în domeniul piscicol.
Astfel, pe Crişul Alb, între localităţile Păuleani şi Buteni, a fost depistat în flagrant un tânăr, în vârstă de 22 de ani, domiciliat în comuna Buteni, în timp ce pescuia prin metoda numită japcă, având unelte neautorizate. Jandarmii l-au luat la întrebări. „Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de pescuitul cu japca şi cu orice alte unelte neautorizate. În acelaşi loc a fost depistat şi Mihai C., în vârstă de 42 de ani, din aceeaşi comună, care deţinea într-o geantă un dispozitiv de pescuit tip plasă monofilament cu dimensiunea de 2,37 metri lungime şi 1,70 metri lăţime. Şi acestuia i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de deţinerea uneltelor de plasă monofilament”, a precizat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.
Uneltele găsite în ambele cazuri au fost ridicate în vederea confiscării şi predate inspectorilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal.

Recomandările redacției