Anul a început în forţă pentru jandarmii arădeni, care au primit aproape 50 de solicitări pe zi. Totuşi, pentru ordinea şi siguranţa publică, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au dus la îndeplinire, în luna ianuarie a anului curent, 1.531 de misiuni. Toate aceste misiuni au avut ca principale obiective: creşterea gradului de siguranţă în rândul cetăţenilor, apărarea proprietăţii publice şi private, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională.
În ceea ce priveşte asigurarea ordinii şi liniştii publice, jandarmii au participat la manifestări sportive, cultural- artistice şi religioase desfăşurate în municipiu şi judeţ. De asemenea, au fost desfăşurate misiuni de menţinere a ordinii publice, în sistem integrat dar şi independent, atât în mediul urban cât şi în cel rural. Pentru atingerea obiectivelor, jandarmii au desfăşurat şi acţiuni în colaborare cu organe ale administraţiei publice locale, cu executori judecătoreşti, cu organele silvice şi piscicole şi cu alte instituţii.
Pe timpul desfăşurării misiunilor, jandarmii au constatat 48 infracţiuni cu 57 autori, printre care s-au numărat cele din domeniul silvic, piscicol, dar şi infracţiuni de distrugere, furt calificat sau comercializare ilegală de produse accizabile. În misiunile desfăşurate în sistem integrat, au fost constatate 20 infracţiuni cu 24 autori. Majoritatea infracţiunilor au fost constatate „în flagrant”, fapt ce a dus la recuperarea imediată a prejudiciilor produse.
„Pe linie contravenţională au fost aplicate 344 sancţiuni din care 44 avertismente scrise. Amenzile aplicate au fost în valoare de 133.750 lei, iar bunurile ridicate în vederea confiscării au fost în valoare de 17.847 lei. La sesizările telefonice primite din partea cetăţenilor, prin apelul unic de urgenţă 112 sau direct la dispeceratul inspectoratului, jandarmii arădeni au desfăşurat 69 acţiuni de intervenţie. A fost asigurată de asemenea paza şi protecţia transportu­- rilor de valori, a celor de corespondenţă clasificată şi a transporturilor speciale care au tranzitat jude­- ţul Arad”, a precizat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.

Recomandările redacției