În această seară, între orele 20.30 şi 21.30, jandarmii se vor alătura ini­ţiatorilor Campaniei „Ora Pământului” prin reducerea consumului de energie electrică, implicit a poluării.
Campanie unică în istorie, „Ora Pământului” îşi propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.
Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător alături de ONG – uri, diverse instituţii publice sau reprezentanţi ai mass-media, de genul plantărilor de arbori ori acţiuni de ecologizare. Este lesne de înţeles, participarea jandarmilor arădeni la eveniment şi asta deoarece, prin Legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, îi revin atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie protejată, de pe teritoriul României.
Inspectorul General al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru a adresat un apel tuturor jandarmilor de a participa sâmbătă, 23 martie 2013, la acţiunea „Ora Pământului” în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi a încălzirii globale.

Recomandările redacției