jandarmiJandarmii vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult din municipiul Arad dar şi din oraşele Lipova, Pecica, Ineu, Chi­şineu Criş şi Sebiş, unde funcţio­nează subunităţi de jandarmi, pentru a preveni producerea oricăror incidente ce ar putea afecta buna desfăşurare a slujbei religioase şi pentru a preveni tulburări ale ordinii publice sau furturi. Mai mult de 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfă­şurării sărbătorii religioase de Florii. Jandarmii recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să nu poarte asupra lor obiecte de valoare şi să nu intre în conflict cu persoane care caută să provoace scandal sau care se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
„Duminică, 28 aprilie, pe timpul desfăşurării sărbătorii religioase de Florii, jandarmii din ca­- drul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă pu­blică. De asemenea, rugăm toți cetăţenii să nu încurajeze cerşe­toria oferind sume de bani per­soanelor care apelează la mila publicului, sau care sub pretextul unor acţiuni umanitare colectează sume de bani”, a declarat maior Emilia Fînață, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.
Cetăţenii care iau cunoştinţă de săvârşirea unor fapte antisociale (furturi, tâlhării, loviri, distrugeri, ameninţări etc.) sau sunt victimele unor astfel de fapte, sunt rugate să solicite sprijinul jandarmilor prezenţi, sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112, sau direct la dispeceratul Jandarmeriei Arad, la numărul de telefon 0257.514900.
Claudia Gavra

Recomandările redacției