Față de precedentele perioade de transferuri, UTA nu va opera prea mult pe piață în această iarnă. Cu excepția lui Șeroni și a juniorului Deta, Laszlo Balint mizează mult pe grupul de locul 1 închegat în toamnă, la care va alipi două, maxim trei „piese” până la reluarea ostilităților în Liga a II-a.
La această oră, singura noutate certă este cea a mijlocașului ofensiv, Soufiane Jebari. De altfel, transferul spaniolului cu origini marocane a fost oficializat încă de anul trecut, însă drept de joc va avea doar din stagiunea de primăvară, pe care UTA o va începe chiar împotriva fostei echipe a lui Jebari, Csikszereda Miercurea Ciuc. „Dacă asta au vrut sorții, până la urmă acesta e fotbalul. Csikszereda face parte din trecutul meu, acum trebuie să dau tot ce am mai bun pentru noua mea echipă, UTA. Am ceva de demonstrat ceva în fiecare meci, nu doar în cel cu Csikszereda. Am venit la Arad să ajut echipa și să muncesc din greu pentru a reuși asta. Acestea ar fi pe scurt obiectivele mele pentru următoarele 6 luni de zile. Am câteva antrenamente la noua mea echipă și, chiar dacă încă nu am comunicat cu toți colegii mei așa cum mi-aș fi dorit din cauza pro­blemelor cu limba, ei m-au primit bine încă de la început, mă simt bine în acest grup”, a spus fotbalistul de 24 de ani.
Jebari nu a ascuns faptul că a acceptat oferta „roș-albilor” și prin prisma faptului că va avea din nou ocazia să lucreze cu Laszlo Balint. Pe de altă parte: „Pentru mine UTA e cea mai bună echipă din acest campionat. Așadar, sunt aici și pentru că-mi doream să joc pentru cei mai puternici și să fiu unul dintre ei. Echipa merită să fie pe primul loc în Liga a II-a, dar mai trebuie să demonstrăm asta și în meciurile rămase de jucat din acest campionat. Pe Mister îl cunosc de la Csikszereda, a fost importantă prezența sa la UTA în alegerea făcută de mine. Îmi place cum lucrează, îl apreciez ca și om și antrenor”, a completat spaniolul.
Pentru nou-promovata formație din Miercurea Ciuc, Soufiane Jebari a evoluat doar în cinci partide din actuala stagiune, după care s-a îmbolnăvit. „Mi-am făcut operația de amigdalită, am vrut să previn orice pentru că aici aerul e foarte rece. Sunt sănătos și pregătit să mă antrenez cu echipa. Postul meu preferat este… în primul 11 (zâmbește). Cel mai des am jucat ca și al doilea atacant, dar pot evolua și mă simt bine și în benzi”, a încheiat cea mai proaspătă achiziție utistă în ziua reunirii.
Soufiane Jebari e născut pe 24 februarie 1995 în Spania, la Barcelona și a jucat pe tărâm iberic la cluburile CF Damm, Girona FC și UE Llagostera. În 2017 a sosit în România, la Csikszereda, unde a devenit „numărul 10” al echipei ciucane.

Recomandările redacției