risperUniversitatea Goldiș ICIM s-a obişnuit să aibă de-a lungul timpului fundaşi de excepţie, tradiţie respectată cu vârf şi îndesat şi în acest sezon. După Ciupe, Stoenescu, Părău sau Moore, echipa arădeană a mai descoperit o jucătoare providenţială la coordonare. Jeniffer Risper a fost cea mai bună jucătoare a ICIM-ului în primele două meciuri ale finalei cu CSM Târgovişte, americanca impresionând nu doar prin tehnică, forţă şi precizie, dar şi printr-o incredibilă risipă de efort.
Dacă în prima partidă a reuşit 13 puncte, nouă recuperări şi cinci pase decisive, aseară a fost de neoprit, contabilizând 24 de puncte, cinci recuperări şi cinci pase decisive, indice de eficienţă 26! Dacă mai punem la socoteală că, în cele două meciuri de la Târgovişte, a lipsit doar trei minute de pe teren, putem trage concluzia că avem de-a face cu o jucătoare de clasă. La toate acestea se adaugă factorul mobilizator, Risper asumându-şi şi rolul de lider, atâta timp cât adună în jurul ei echipa şi îşi încurajează admirabil colegele. Fără bravele sale colege nu reuşea însă nimic, iar meritul acestui 1-1 la general este cu siguranţă al întregii echipe, pentru că Univ.Goldiş ICIM este cu adevărat o echipă. Fiecare dintre jucătoare a luptat una pentru cealaltă şi şi-a adus aportul la un rezultat foarte bun înaintea meciurilor de la Arad.
Wirth a fost de excepţie în meciul doi, cu cele 22 de puncte marcate şi cu un indice de eficienţă 18, La Plante a bifat un double-double în primul joc, cu 10 puncte şi 11 recuperări, Givens şi Brosovszky au betonat o apărare bine pusă la punct în primul meci şi în prima jumătate a celui de-al doilea, iar Mercea, Milovanovic şi mai ales Bartee s-au dovedit utile. Mai merită amintite Moraru şi Crăciun, care fac parte din lotul unei echipe de unde au ce învăţa dar şi Cutaş, care deşi nu mai poate juca în acest sezon a decis să ajute echipa în calitate de traducător al antrenorului Dan Moraru. Echipa trebuie să fie punctul forte şi în meciurile trei şi patru ale finalei, iar dacă publicul va fi, ca de fiecare dată, al şaselea jucător, titlul de campioană nu are cum să le scape arădencelor.

Recomandările redacției