joaquin_corderoCinematografia este în doliu. A încetat din viaţă Joaquin Cordero, unul dintre cei mai mari actori mexicani. El lasă în urmă nu doar filme, dar şi o poveste de dragoste extraordinară.

Născut la Puebla, pe 16 august 1923, Cordero a devenit cunoscut în toată lumea atât datorită filmelor sale, cât şi a rolurilor din telenovele – „Focul iubirii”, „Mama vitrega” şi „Tequila cu suflet de femeie” sunt doar câteva dintre producţiile în care a putut fi văzut şi în România. În ciuda vârstei înaintate, starul mexican a jucat până în 2011. Apoi nu a mai apărut în faţa camerelor de filmat. Iar motivul nu a fost legat strict de anii care se aşternuseră peste el, ci mai ales de faptul că soţia sa, Alma Guzmán, s-a îmbolnăvit de o boală incurabilă.

Joaquin a fost alături de aleasa lui, dar aceasta a pierdut bătălia cu cancerul de colon anul trecut, în iulie. De atunci, actorul nu a mai vrut să trăiască, ci să se ducă să-şi reîntâlnească iubirea vieţii sale într-o lume mai bună. Era prea greu pentru el, fusese căsătorit cu Alma mai bine de 60 de ani!

„Când eram student, am cunoscut-o pe soţia mea. Mai întâi, nu a vrut să fim împreună, pentru că aveam reputaţie de cuceritor. Cu timpul, m-a acceptat, dar mi-a cerut să ne căsătorim. I-am spus că vreau să fiu actor şi m-a asigurat că ştie că nu se câştigă bine, la început. Atunci i-am mărturisit: «Îşi promit că, atunci când voi obţine primul rol principal, chiar în ziua aceea ne vom căsători, cu acei bani»”, povestea Cordero într-un interviu.

Şi Alma, sora mai mare a reginei radioului mexican, Maxine Woodside, a fost alegerea potrivită. Don Joaquin a iubit-o până în ultima clipă. Cu lacrimi în ochi, povestea: „Este minunat că mă încântă atât şi după 60 de ani de iubire, că simt şi acum fluturi în stomac, este femeia vieţii mele”.

Când dragostea i-a fost furată de moarte, actorul nu a ezitat să se ducă după ea. O recunoaşte şi fiica lui, Claudia Cordero, mijlocia dintre cei trei copii ai cuplului: „Toţi suntem liniştiţi, pentru că ştim că s-a sfârşit în pace. În mod clar credem că a murit din dragoste, pentru că acum şapte luni s-a stins soţia lui”.

Joaquin Cordero a murit în somn, găsindu-şi liniştea veşnică. S-a dus, ca un cavaler, aşa cum a fost şi în cinematografie, să îşi regăsească iubita. Pentru ca superba lor poveste de dragoste să continue şi dincolo de moarte. Deşi obişnuit cu finalurile filmelor, ale pieselor de teatru, de data aceasta nu a putut să accepte că poate să cadă cortina cât timp unul dintre protagonişti rămâne încă în viaţă.

 

SURSA: http://vdt.antena3.ro

Recomandările redacției