nadasJudecătoria Făgăraş a decis astăzi, să amâne din nou cazul Nadăş, un nou termen fiind stabilit pentru data de 22 octombrie. Instanţa a luat această hotărâre ca urmare a faptului că actele necesare pentru soluţionarea cauzei se află în continuare la DNA. Mai mult, trebuie spus că avocatul familiei Colţeu a lipsit de la înfăţişarea de ei, fiind bolnav.

La Făgărăş se judecă cea de a doua cerere de revizuire a sentinţei prin care sătenii au pierdut 8700 de hectare, în favoarea unei singure familii. Cererea a fost înaintată de Prefectura Arad, având în vedere că au fost descoperite noi documente, după ce o cerere similară a fost respinsă la Arad. Chiar dacă instanţa competentă era Judecătoria Ineu, Prefectura a cerut strămutarea cazului, în condiţiile în care doi dintre magistraţii de acolo, implicaţi de-a lungul timpului în soluţionarea litigiului, au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie.

De altfel, la sfârşitul lunii trecute, procurorii DNA au demarat o anchetă la Ocolul Silvic Privat Nadăş, de unde au ridicat o serie de documente. Acţiunea vizează modul în care s-a făcut reconstituirea dreptului de proprietate.

Recomandările redacției