Echipele de juniori ale Academiei UTA angrenate în competițiile Elite U19 și U17 au disputat în această săptămână două partide restante, în deplasare, la Gaz Metan Mediaș.
Miercuri, de la ora 10 a avut loc primul meci, la U19, pe terenul sintetic al celor de la Mediaș, finalizat cu victoria gazdelor.
A fost un meci foarte echilibrat, poate cel mai reușit din acest sezon pentru arădeni, decis la trei faze. În minutul 30, UTA este foarte aproape de deschiderea scorului, dar Borcea ratează din poziție de singur cu portarul. În minutele de prelungire ale primei reprize medieșenii au o acțiune pe dreapta, mingea ajunge pe centru la 17 metri, de unde cu un șut la vinclu îl înving pe Roșca.
În partea a doua utiștii încep foarte bine, iar în minutul 60 Borcea este faultat în careu, centralul dictând lovitură de la 11 metri. Execută nou intratul Rotea, dar sinteticul îi joacă feste și trimite alături. Jocurile se fac în minutul 70, când gazdele primesc o lovitură liberă la 18 metri, iar executantul trimite mingea în vinclu, 2-0.
UTA U19: Roșca, Cleuță, Popa, Bortiș, Turc, Ronai, Borcea, Maxim, Ursoi, Bokse, Mercioiu.
Au mai jucat: Rotea (46), Onișor (62), Moldovan (62), Andrieș (75), Tirian (75).
Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Ștefan Boroș.
În cel de-al doilea meci, UTA și-a respectat statutul de lider al Seriei de Vest la U17 și a luat toate punctele puse în joc.
Juniorii arădeni au început foarte motivați prima repriză și au reușit să deschidă scorul repede, în minutul 10. Pop are o acțiune pe dreapta, pătrunde în careu de unde îl servește perfect pe Pașcalău, care îndeplinește o formalitate. La doar șapte minute distanță pasele din prima ale UTA-ei desfac apărarea gazdelor, urmează o centrare de pe stânga, Pașcalău reia în portar, dar Pop este atent pe respingere și face 0-2. După minutul 20 juniorii arădeni s-au văzut cu sacii în căruță și au pierdut din consistență, permițând adversarilor să preseze până la finalul reprizei.
În partea a doua presiunea gazdelor s-a menținut, iar în minutul 50 aceștia au redus din diferență la o greșeală în lanț a apărării. Liniștea a fost adusă în minutul 70, tot de Pașcalău, care face 1-3 din pasa lui Mihai. Chiar dacă nu a fost un joc liniștitor staff-ul UTA-ei a făcut și patru schimbări, în luptă intrând Lingurar, Varga, Opriș și Mare.
UTA U17: Blaga, Roșu, Codrea, Sarkozi, Pele, Bulza, Șerengău, Pop, Nagy, Mihai, Pașcalău. Au mai jucat: Lingurar (60), Varga (70), Opriș (70), Mare (77). Rezerve: Tirian, Balint, Ungureanu. Au marcat: Pașcalău (10, 70), Pop (17). Antrenori: Dinu Donca, Adrian Ungur, Ștefan Boroș.
Pentru tinerii Academiei UTA urmează sâmbăta, 28 noiembrie, începând cu ora 12:00, derbiurile seriei, contra celor de la ASU Poli Timișoara.
 

Recomandările redacției