confekaPrima întâlnire cu presa a omului de afaceri austriac interesat de preluarea „Bătrânei Doamne” nu a adus veștile mult așteptate de suporteri. Dieter Kaas a vorbit mult despre concernul său de firme, despre performanțele sale și mai puțin de echipa arădeană. Și când a adus-o în discuție nu a spus nimic concret despre presupusul plan de salvare și relansare a grupării din Calea Aurel Vlaicu. Cert este că austriacul nu a luat încă o decizie privind implicarea sa la UTA și nici nu a lăsat impresia că este foarte hotărât să preia clubul din mâna lui Giovanni Catanzariti. A căutat mai degrabă scuze și alibiuri pentru un viitor anunț ce nu coincide cu speranțele fanilor „textiliști”. În fața reprezentanților mass-media au mai stat Iulian Olaru, fostul partener al lui Giovanni Catanzariti în conducerea clubului UTA și Cristian Tripa, managerul Trade Trans Curtici.
Ce glumă bună la prezentare!
Confirmând ceea ce știam deja și anume că este preşedintele și proprietarul holdingului multinațional Trade Trans Log Spedition, cu 40 de sucursale în toată Europa și o cifră de afaceri de aproximativ 400 de milioane de euro, Dieter Kaas a făcut o trecere originală la subiectul conferinței de presă. „Că tot vă place să vorbiți aici de cluburi, trebuie să vă mărturisesc ceva. Data trecută, când am trecut pragul acestei încăperi de la Hotelul Coandi, aici funcționa un club de noapte. Lucrurile s-au schimbat acum, au evoluat și mă bucur pentru asta”, a glumit omul de afaceri, însă mai apoi a și trecut la lucruri serioase, chiar îngrijorătoare. „Am primit destule telefoane  și mesaje prin care mi se spunea să nu fac prostia să investesc la UTA. Am fost sfătuit să nu bag bani la acest club. Nu le pot da numele celor care m-au atenționat, ei sunt oameni care au activat la UTA sau au avut legătură cu clubul. Le fac şi lor şi mie rău dacă le pronunţ numele. Vin des la Arad, vreau să am parte de liniște”, a ținut să puncteze Kaas.
Informații inexacte despre situația clubului
Deși a trecut aproape o lună de zile de la întâlnirea față în față dintre Giovanni Catanzariti și Dieter Kaas cu concluzii optimiste pentru fani, dar austriacul a și primit din partea condu­cerii UTA-ei toate bilanțurile contabile solicitate, o decizie privind viitorul clubului a fost și va mai fi amânată. „Încă analizăm situația, pentru că am avut informații doar despre o parte din problemele clubului. Trebuie să știm exact în ce ne băgăm, pentru că datoriile tot cresc”, a afirmat Kaas, care a fost completat de Iulian Olaru: „E adevărat sumele, adică datoriile, cresc săptămânal, e normal ca domnul Kaas să fie mereu la curent cu evoluția lor. În acest sens, am scos un certificat fiscal datat cu ziua de vineri. Mai departe, sperăm ca  domnul Dieter Kaas să ia o hotărâre cât mai repede”.
Nu e fan al fotbaliștilor
sud-americani
Pe de altă parte, austraicul nu a pierdut ocazia să-l „înțepe” pe actualul patron al UTA-ei. „E o greșeală de management să se achiziționeze jucători brazilieni și argentinieni scumpi, în loc să valorifice potențialul românilor. Astfel, s-au făcut datorii și mai mai mari la club”, a punctat Dieter Kaas, care a mai ținut să precizeze că în cazul în care o va prelua pe UTA va duce o politică de transferuri mult mai cumpătată. De fapt, potentul om de afaceri a și identificat un manager pentru gruparea emblemă a orașului, care, însă, din câte a lăsat să se înțeleagă, nu este om de fotbal.
Autostrăzi, pasaje,
un stadion nou, dar și alte fonduri – garanțiile lui Falcă?
Participanții la conferința de presă de luni dimineața ne-au mărturisit că duminică au avut o întrevedere și cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
„Autoritățile locale i-au promis sprijin necondiționat domnului Kaas. Sper ca această întâlnire să cântărească în decizia ce va fi luată”, a menționat Olaru.  Alte detalii de la întâlnirea cu primul edil al orașului a dat chiar Dieter Kaas: „Domnul primar m-a asigurat că mă va susține cu tot ce poate, mai puțin bani pentru plata salariilor la club. Mai știu că ni se pregătește un stadion de 17 mii de locuri, în valoare de 10 mili­oane de euro, dar se vor construi și autostrăzi și pasaje în zonă. Dacă se fac toate astea, de ce nu ar fi și un club de fotbal puternic  în Arad?  Dar, nu voi face niciun pas fără să am garanțiile scrise ale autorităților”.
49% șanse de reușită, dar speranța moare ultima…
în februarie
Apropiindu-ne de concluzii, cei prezenți au fost rugați să avanseze un procent de reușită în cazul tranzacției dintre Dieter Kaas și Giovanni Catanzariti. „Din punctul meu de vedere, sunt 49% șanse de reușită”, a precizat Iulian Olaru. Cât despre suporteri și speranțele lor într-un viitor mai bun sub comanda austriacului? „Am nevoie de sprijinul lor și a tuturor oamenilor de fotbal din Arad. În primul rând, ei trebuie să vină într-un număr cât mai mare la stadion. Să se înțeleagă, nu vreau să-mi creez un renume de unic salvator. Eu zic să spere toată lumea că va fi bine, până la urmă speranța moare ultima”, a adăugat Kaas, care a dat termen pentru un răspuns final în „ecuația” preluării UTA-ei luna februarie, deși Iulian Olaru îi sugera șapte-zece zile.

Recomandările redacției