gombosO jumătate de sezon în Liga a III-a și retrogradarea dictată de la vârful Fede­rației Române de Fotbal i-au fost de ajuns lui Karoly Gombos pentru a se convinge că nu merită să investească în sportul-rege. Omul de afaceri le-a comunicat celor de la Chișineu-Criș că nu va mai finanța clubul ce va pleca din nou din Liga a IV-a. „Domnul Gombos e foarte dezamăgit de cele petrecute pe acest final de sezon. Când am avut certitudinea matematică a salvării de la retro­gradare, s-a schimbat schimbarea, fără ca noi să mai avem ceva de obiectat. S-au mai făcut și modificări la articolul 20 din ROAF cu privire la completarea locurilor rămase vacante cu formații capabile să ducă la bun sfârșit competiția, așa că nu mai există nicio variantă de a mai continua în Liga a III-a. Așa că investițiile private, dar și cele publice nu-și prea au rostul într-o țară în care lucrurile se schimbă de pe o zi pe alta. Din păcate, domnul Gombos și-a anunțat plecarea de la Criș”, a precizat Daniel Cherecheși, președintele celor de la Crișul Chișineu- Criș.
În aceste condiții, clubul de pe malul Crișului Alb revine la condiția de acum două sezoane, când navinga în ape li­niștite în eșalonul patru. Și din toamnă va fi la fel, fiindcă: „La ce cheltuieli vor fi de acum în Liga a III-a, obiectivul nu poate fi altul decât evitarea promovării. Dar, până la urmă, Consiliul de Administrație al clubului și condu­cerea orașului vor stabili bugetul pentru la anul și, implicit, ceea ce avem de făcut din sezonul următor, însă nu cred că vom mai ținti primul loc în Liga a IV-a”, a mai spus șeful „alb-albaștrilor”.
Bineînțeles, și lotul de jucători va suferi modificări radicale în această vară. Din start, Cherecheși spune că se vor mai purta negocieri pentru reînnoirea contractelor doar cu fotbaliștii arădeni, iar dintre aceștia e clar că nu vor accepta toți să rămână la Criș.
„Noi am dori să lucrăm în conti­nuare cu toți, dar suntem conștienți că fotbaliști ca Băd sau Răzvan Fritea sunt foarte greu de ținut aici. Dar, eu zic că o să avem un lot bun, cel puțin de locurile 2-6”, a mai spus președintele celor de la Chișineu-Criș. Și numele viitorului antrenor e o necunoscută în acest moment, precum și data la care clubul va începe pregăririle pentru stagiunea 2013-2014.

Recomandările redacției