kateDucesa de Cambridge, soţia prinţului William, îmbracă haine produse la Arad de firma „Moda” SA pentru piaţa britanică, s-a demonstrat vineri seară, conform Agerpres, la finalul unei scurte prezentări de articole vestimentare. Directorul general al societăţii arădene, ing. Monica Diana Fufezan, a proiectat atunci o imagine în care Kate Middleton apărea, alături de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îmbrăcată cu un costum deux-pièces furnizat acesteia de firma britanică „Karpelle” Ltd, partener al „Moda” SA.  În scop persuasiv, una dintre manechine a defilat cu un costum identic cu cel purtat în fotografie de ducesa de Cambridge.

Ing. Monica Diana Fufezan a declarat pentru Agerpres că parada a fost organizată din dorința conducerii societății de a marca 55 de ani de la înființarea fabricii, 20 de ani de la privatizare, 20 de ani de colaborare cu cunoscuta firmă „Karpelle” Ltd. din Manchester, unul dintre furnizorii Casei Regale Britanice, și cinci ani de la mutarea producției în noul sediu, adaptat necesităților actuale de producție.

Prezentarea a fost deschisă cu o serie de modele pentru piaţa britanică, urmând să fie arătate apoi ţinutele destinate pieţei germane, inclusiv costume populare germane concepute pentru „Oktoberfest”. Manechinele au apărut, în final, îmbrăcate în elegante rochii de seară, totul culminând cu prezentarea articolului vestimentar sus-menţionat.

Ing. Monica Diana Fufezan a mai spus cu această ocazie că, dacă înainte de 1990 în industria de textile-confecții din Arad lucrau peste 20.000 de salariați la UTA, Teba, Tricoul Roșu și la Întreprinderea de Confecții, în prezent nu mai lucrează în acest domeniu decât circa 450 de salariați de la „Moda”, celelalte fabrici fiind închise. „Datorită scăderii drastice a numărului de salariați, Consiliul de Administrație a decis relocarea societății într-un local mai mic, dimensionat la actualele necesități. Drept urmare s-a achiziționat în anul 2006 un teren de aproximativ 5000 de metri pătrați, unde s-a demarat construcția unei hale de producție pe un singur nivel, având anexată o clădire P+1, pentru birouri, valoarea investiției fiind de circa un milion de euro. Mutarea efectivă în noul sediu s-a făcut etapizat, ea încheindu-se în 2009″, a adăugat directorul general.

La evenimentul de vineri seară au fost prezenți, printre alții, Siegfried Geilhausen, viceconsul al Germaniei la Timișoara, Howard Klepper, patron al firmei britanice „Kapelle” Ltd., şi Levente Bognar, viceprimar al municipiului Arad.

Recomandările redacției