Legendarul Kirk Douglas, unul dintre ultimii actori ai Epocii de Aur, cunoscut pentru filme precum „Lust for Life“, „Spartacus“ şi „Paths of Glory“, a murit la vârsta de 103 ani, potrivit unui anunţ făcut de fiul său, Michael Douglas.

Kirk Douglas, fiul unui peticar devenit unul dintre cei mai buni actori ai Hollwood-ului, a murit, conform adevărul.ro, pe 6 februarie. Pe 9 decembrie, starul a aniversat venerabila vârstă de 103 ani.
 
„Cu o tristeţe imensă eu şi fraţii mei anunţăm că astăzi Kirk Douglas ne-a părăsit“, a transmis actorul Michael Douglas. „Pentru întreaga lume, el a fost o legendă, un actor din Epoca de Aur a filmelor care şi-a trăit frumos anii de aur, un filantrop al cărui angajament faţă de dreptate şi cauzele în care a crezut a stabilit un standard către care să tindem toţi. Dar pentru mine şi pentru fraţii mei, el a fost doar tata, pentru Catherine a fost un socru minunat, pentru nepoţii şi strănepoţii lui a fost un bunic iubitor, iar pentru soţia sa un soţ grozav“.
 
Michael Douglas a mai scris: „Kirk şi-a trăit viaţa frumos şi lasă în urmă o moştenire pentru generaţiile următoare. Voi încheia prin cuvintele pe care i le-am spus la ultima sa aniversare: Tată, te iubesc foarte mult şi sunt mândru că sunt fiul tău“.

Recomandările redacției