Președintele Klaus Iohannis a decorat, marți, de Ziua Națională, medici din mai multe spitale din țară. Șeful statului le-a mulțumit pentru munca depusă în „linia întâi” și a spus: „scrieți o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei și demnității, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate și solidaritate”.
„De Ziua Națională, urmăm tradiția de a onora meritele celor care își pun viața în slujba protejării cetățenilor români, a identității naționale, a valorilor și a instituțiilor fundamentale ale Statului Român. Curaj, responsabilitate, altruism sunt va­lori definitorii ale celor către care ne îndreptăm recunoștința astăzi, ca reper deosebit de speranță și solidaritate. (…) Mă înclin cu recunoștință și profund
respect, în numele Statului Român, în fața dumneavoastră! Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Președintele a semnat o serie de decrete de decorare prin care, „în semn de apreciere pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, a conferit:
• Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cava­ler Institutului Național de Sănătate Publică, doamnei dr. Anghel Maria Nina (Moinești), doamnei dr. Băloi Adelina (Timișoara), domnului dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), domnului dr. Botea Dragoș Florin (Oradea), doamnei as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureș), doamnei dr. Dacz Monika Erika (Oradea), domnului dr. Florea Marc (Oradea), doamnei dr. Georgescu Corina Maria (Timișoara), doamnei dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), doamnei dr. Grigoraș Ioana (Iași), domnului dr. Henţia Ciprian Adrian (Timișoara), doamnei dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), doamnei dr. Pascal Ema-Raluca (Reșița), doamnei as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), doamnei dr. Sandu Monica Andreea (București) și domnului dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea);
• Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a doamnei as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău).
De asemenea, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de comba­tere a pandemiei COVID-19, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler:
• Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
• Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București;
• Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;
• Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași;
• Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara;
• Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Recomandările redacției