Am mai scris despre şantajul perpetuu pe care mahării Uniunii Europene îl practică împotriva României, prin intermediul MCV şi aderarea la Schengen. Iată că, acum, pe ultimii metri ai cursei pentru obţinerea unui nou mandat la Cotroceni, Iohannis aplică şi el şantajul la adresa electoratului, avertizând că dacă nu câştigă el, în veci nu vom ajunge în Schengen. „Cu siguranţă în această nouă configuraţie care, dacă voi reuşi şi în turul doi al alegerilor, ne duce în situaţia să avem la sfârşit de an şi preşedinte şi premier din PNL, din PPE. Evident, influenta României în cadrul PPE şi implicit în toate structurile UE va fi una considerabil mai bună şi avem evident intenţia să folosim acest lucru în beneficiul României şi al romanilor“, a spus Klaus Iohannis. Întrebat dacă această situaţie ar fi un impuls pentru aderarea la Schengen şi la zona euro, Iohannis a spus: „Cu siguranţă, în noua configuraţie, discuţiile se vor relua şi vom avea atunci o mult mai mare greutate politică“.
Probabil, Klaus Werner mizează pe faptul că românul are memoria scurtă şi poţi
să-l îmbrobodeşti cu aceeaşi minciună, să-l tratezi ca pe un peşte care, deşi a scăpat odată ca prin minune din undiţă, imediat după aceea mai muşcă o dată din momeală. Adică, zice el, dacă liberalii, membri ai PPE, au puterea absolută în România, deţinând şi Preşedinţia şi Guvernul, PPE le va satisface deîndată toate poftele, iar românii vor prospera şi vor fi fericiţi. Păi, întreb şi eu, ca omul: pe vremea când Băsescu era preşedinte, iar guvernul era al PDL, partid de vază în PPE, de ce nu ne-au primit în Schengen, de ce nu au ridicat MCV-ul?
Evident că anul viitor, instalat confortabil la Cotroceni, Klaus Werner va spune că, deocamdată, în privinţa MCV şi Schengen nu se poate face nimic, pentru că puterea nu este deţinută la modul real de către PNL, adică PPE, ci se aşteaptă de la români ca la parlamentare să participe, cu căţel şi purcel, la vot şi să voteze PNL, pentru ca acesta să aibă o majoritate confortabilă în Parlament, pentru a putea guverna aşa cum ştie, spre marea fericire a românilor.
Trista realitate este ca la Radio Erevan: Când va intra România în Schengen? Răspuns: Nu România intră în Schengen, ci Schengenul intră în România. Adică, România va fi de facto în Schengen după ce marile puteri ale UE vor fi acaparat tot ceea ce România încă mai are, toate domeniile strategice ale economiei româneşti vor fi fost date pe nimic, prin intermediul unei puteri interne năimite şi stipendiate la greu dinafara ţării. Germania l-a obligat pe Iohannis să facă orice pentru a demola guvernul de stânga şi a-şi instala un guvern al său, dispus să asculte fără crâcnire ordinele venite de la Berlin şi Bruxelles, ca preţ pentru susţinerea sa pentru al doilea mandat. Iohannis a reuşit abia pe ultima sută de metri să execute comanda, însă greul pentru el va începe abia după instalare, pentru că, sper din tot sufletul, nu va putea să convingă celelalte partide să susţină în Parlament legi profund dăunătoare României şi românilor, menite doar satisfacerii poftelor străinilor. 

Recomandările redacției