kovacevicConducerea „Bătrânei Doamne” a reușit o mutare spectaculoasă înainte de partida de la Brașov. Utiștii și-au asigurat serviciile lui Nenad Kovacevic, un fotbalist experimentat cu meciuri în preliminariile Champions League, dar și într-un campionat puternic precum cel francez. „E mare lucru că am convins un fotbalist care altădată câștiga și 80-90 de mii de euro pe an să vină la Arad. La primul său meci la UTA a jucat foarte bine la mijlocul terenului. S-a luptat pentru fiecare minge, asta vreau de la fiecare jucător al nostru” spunea Adrian Marțian, la finalul disputei cu FC Olt.
Pe aceeași lungime de undă cu președintele utist a fost și antrenorul Adrian Falub: „Kovacevic are multă calitate și va evolua și mai bine atunci când va fi pus la punct din punct de vedere fizic. E greu să te antrenezi singur trei luni de zile, dar e un câștig cert pentru echipa noastră”. La rândul său, sârbul de 32 de ani recunoaște puțin dificultățile întâmpinate la primul său meci oficial după luni bune de pauză. „A fost primul meu joc din 20 decembrie, de atunci nu am mai evoluat niciunde. Aici, am vreo zece antrenamente cu echipa, dar a fost bine astăzi (n.a. vineri). Va mai dura două – trei partide până mă voi integra total, dar nu cred că sunt pro­bleme. Fizic, cred că stau bine, am arătat asta, însă pot mult mai mult, de asta fiiți siguri. Deocamdată, sunt foarte fericit că am câștigat primul meci la noul meu club. Am fost buni, avem o echipă bună, dar putem să fim și mai buni. Trebuie să facem mai multe lucruri bune pe teren, eu zic că vom crește în forță de la meci la meci”, consideră mijlocașul defensiv, care, însă, a arătat și ablități de coordonator de joc în disputa cu oltenii.
Până acum, singura legătură a lui Kovacevic cu fotbalul românesc a fost duelul de la distanță cu Daniel Niculae, în campionatul Franței și generația „tricoloră” pe care a înfruntat-o în calitate de component al naționalei Serbiei. „Am fost surprins plăcut de felul în care se joacă în România, chiar și în eșalonul secund. Antrenorul este foarte bun, știe multă tactică și asta este foarte important pentru jucătorii tineri din echipă, dar și pentru noi. Să nu uit de suporteri, care m-au surprins plăcut, încurajându-ne și cântând neîncetat pe ploaie”, a mai precizat utistul, care – pe de altă parte – spune că nu a reușit să viziteze orașul pe motiv că: „A fost vreme urâtă”.
Nenad Kovacevic e foarte încrezător în el și spune fără perdea că se consideră un fotbalist important la UTA. „Am 32 de ani și o experiență bogată în spate, acumulată mai ales la Steaua Roșie Belgrad, Lens și chiar în Azerbaidjan, nu văd de ce nu m-aș putea impune aici. Sper să ajut acesată echipă, cred că putem promova”, a concluzionat sârbul.

Recomandările redacției