Perioada aceasta de final de primăvară găsește multe primării din județ cu o serie de lucrări în curs de execuție, dar și cu multe proiecte întârziate ori cu finațare blocată, după cum ne spunea, de exemplu, primarul din Chisindia, Ionel Pașca.
„Avem un proiect aprobat, pe Fonduri de Mediu, inclusiv cu finanțare, pentru introducerea apei curente în Chisindia (apa provenind de la un izvor din zonă) dar acum este blocat la nivel de Guvern. Am fost cinci comune care am obținut aceste finanțări: Chisindia, Semlac, Buteni, Zăbrani, Frumușeni; fiecare se află acum în diferite stadii de derulare a finațării“, ne spunea Ionel Pașca.
Pe de altă parte, administrația comunei a reușit realizarea unui proiect eligibil pe Măsura 322 („Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale“, ce se încadrează în Axa III – „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”), în ultima sesiune a acestei finanțări, de la care comunitatea are mari așteptări. „Am semnat contractul pe Măsura 322 în august 2012, în ultima tură, se poate spune și ne-am bucurat că am reușit să aducem în comună o finanțare atât de mare de 2,5 milioane de euro. Vom reabilita 21 de km de drumuri comunale, construirea unei grădinițe de la zero și dotări pentru ansamblul folcloric «Pădureanca»“ ne spunea cu speranță primarul din Chisindia.

Recomandările redacției