demonstratie csikosChiar dacă a fost abia la a doua sa ediție „Cupa Dorobanți“ s-a impus ca o competiție serioasă care dorește să (re)aducă în atenția generală acest animal frumos și inteligent – am numit calul,  și sporturile ecvestre, în general. Competiția desfășurată week-end-ul trecut s-a dovedit a fi un adevărat spectacol ecvestru, probele fiind deosebite iar cei peste 2 000 de spectatori bucurându-se de evoluții absolutb originale.

La competiție a participat și cel mai titrat conducător de atelaj român (adică driver, cum i se spune în domeniu) Roland Varga, din Dorobanți și care a făcut curse spectaculoase pentru care a fost aplaudat la scenă deschisă, atât la „atelaj cu doi cai“ cât și la „atelaj cu 4 cai“.

deschiderea concursului„Au participat un număr record de 19 atelaje de doi cai – față de opt anul trecut și față de Naționale unde participă maxim 14 atelaje,precum și șase atelaje cu patru cai în timp ce la concursuri participă maxim patru“ ne spunea cu mândrie un organizator. Jurizarea au făcut-o arbitri internaționali, în special din Ungaria.

gimnastica ecvestra- voltijeAu mai participat și cunoscuții călăreți Csikós, veniți tocmai din pusta ungară care au creat momente de adevărat suspans prin evoluțiile lor, după cum spunea Vicențiu Almași, primarul din Dorobanți.

„A fost un spectacol deosebit, aș putea spune de elită,la care și-au adus contribuția cu entuziasm toți cei ce iubesc acest sport bazat pe dresajul deosebit al calului. E greu de descris toate acrobațiile și tot efortul depus de driveri, de călăreți ori de acrobați: aceste lucruri trebuie văzute cu ochii de fiecare. De aceea ne propunem ca la ediția următoare să atargem și mai mulți spectatori dar și mai mulți competitori“ preciza edilul din Dorobanți.gimnastica ecvestra

Recomandările redacției