pit3După trei ani petrecuți în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran, Adrian Piț se întoarce în România. Fotbalistul arădean (31 de ani) a semnat ieri cu Viitorul Constanța pentru un sezon.
Echipa lui Hagi a ratat startul de campionat, reușind să strângă numai două puncte în patru meciuri. Viitorul  s-a despărțit de antrenorul Bogdan Stelea acum două zile și a acționat rapid în încercarea de a se redresa din mers. Alături de Piț, la clubul unde mai activează un arădean, Cristian Gavra, au mai ajuns atacantul bihorean Adrian Mărkuș (o perioadă a jucat și la ACU Arad) și apărătorul Iulian Mamele (ex-Pandurii Târgu Jiu).
Adrian Piț a crescut la CSS Gloria și s-a remarcat la West Petrom Pecica înainte să îmbrace tricoul UTA-ei (2001-2003). De la Bătrâna Doamnă a plecat în Elveția, la Bellinzona, apoi, timp de trei ani, a fost component al italienilor de la AS Roma. Accidentările i-au blocat însă ascensiunea, dar nu și drumul: cei din Cetatea Eternă i-au dat ocazia să se refacă la Pisa și Triestina, dar a și jucat pentru romani în Serie A. Înainte de Lankaran, a mai avut o scurtă experiență în România, la Universitatea Cluj.

Recomandările redacției