Cu bani puțini – ca investiție și cu forțe proprii – ca manoperă, localnicii din Iratoșu au demarat în această primăvară capricioasă o largă acțiune de înfrumusețare a zonelor publice din comună dar și de curățenie.
La început au curățat toate uscăturile de pe marginea străzilor, înlăturând și vegetația care atingea firele instalației electrice stradale, pentru a nu se produce incidente în cazul unor evenimente meteo mai violente.
Următoarea acțiune a fost aceea de sădire a unui număr însemnat de pomi ornamentali. „Am solicitat sprijinul tuturor localnicilor, chiar mergând din gospodărie în gospodărie, pentru a participa la sădirea a peste 100 de pomi ornamentali. Aceștia au fost puși în diverse zone ale comunei precum: în vecinătatea Sălii de sport, a Grădiniței și a Școlii, a te­renului de fotbal. Am fost surprinși – atât eu cât și primarul Atilla Papp – de cât de multă lume a venit să ne ajute și prin urmare am hotărât să continuăm acțiunea de sădire și în alte zone ale comunei, atât din Iratoșu cât și din Variașul Mare ori Variașul Mic. Până acum am sădit un anumit soi de prun cu frunze roșiatice și un soi de salcie ornamentală. Vom continua acest gen de ope­rații și vom sădi pomi și pe marginile drumurilor precum și la marginea localităților pentru a preveni instalarea în anumite zone a fenomenului de deșertificare. Următorul pas, imediat după ce vom definitiva bugetul, este reabilitarea prin pietruire a unor străzi care au ajuns deosebit de rele, mai ales acum după atâtea ploi“ ne spunea recent viceprimarul comunei Iratoșu, Florin Baniciu.
O altă lucrare așteptată este aceea de asfaltare a drumului Variașu Mic Iratoșu,care acum este în faza de licitație.

Recomandările redacției