vamaPoliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac au depistat, joi, un cetă­ţean român care, sprijinit de concubina sa, a sustras bunuri şi sume de bani dintr-un autocar românesc aflat pe teritoriul Sloveniei.
Cei doi sunt domiciliaţi în Bucureşti şi s-au prezentat la frontieră, pentru a intra în ţară, cu un autoturism marca BMW înmatriculat în România. La efectuarea controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauza sunt cetăţenii români Marius N., în vârstă de 39 ani şi Ana Maria O., în vârstă de 32 ani.
Acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră au procedat la un control amănunţit asupra autoturismului şi persoanelor, ocazie cu care a fost găsită pe bancheta din spate, sub haine, o geantă cu documente apar­ţinând unei firme de transport din România, un telefon mobil, iar în por­tiera din spate trei plicuri ce conţineau sume în Euro. Totodată, asupra bărba­tului au fost descoperite două cutii în care se aflau telefoane mobile Iphone 5, iar asupra femeii s-a descoperit un portofel cu bani şi diferite carduri bancare.
În urma inventarierii sumelor de bani, s-a stabilit ca este vorba de 15.355 euro.
Cercetărileau dus la stabilirea faptului că bunurile şi sumele de bani depistate au fost sustrase de Marius N. dintr-un autocar care aparţinea unei firme de transport din România şi care se întorcea din Spania cu 53 de pa­sageri. Marius N. a sustras bunurile şi banii în Slovenia, în timp ce autocarul staţiona într-o staţie de alimentare iar şoferii şi pasagerii se aflau în restaurant.
Marius N.a declarat că a lucrat anterior la firma de transport şi că a sustras geanta de valori a şoferului pen­- tru a-şi recupera o datorie a firmei faţă de el. Ana Maria O. a declarat că nu ştia de planurile concubinului său şi că a aflat abia după ce acesta a sustras bunurile şi sumele de bani. Conform declaraţiei sale, cei doi au convenit să ascundă bunurile pentru ca, odată ajunşi în ţară, să găsească o modalitate de a le înapoia.
Celor doi li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, iar bunurile şi sumele de bani au fost reţinute, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Recomandările redacției