saguLa Şagu ar urma să se deruleze în acest an investiţii importante pentru industria şi piaţa muncii arădene, precum şi pentru dezvoltarea zonei. O multinaţională va deschide în localitate o fabrică de producere a pieselor auto în care ar urma să lucreze sute de persoane. Şi infrastructura rutieră va fi modernizată.
La finele anului trecut, conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că la Şagu, de la începutul anului acesta vor începe demersurile pentru deschiderea unei fabrici. Multinaţionala ar urma să investească 33 de milioane de euro. Luna viitoare vor începe procedurile de autorizare urmând ca spre jumătatea anului să înceapă construcţia propriu-zisă a unităţii. Fabrica ar urma să asi­gure un loc de muncă pentru 1.500 de persoane, din care, în jur de 300 ar fi posturi pentru ingineri. Consiliul Ju­de­ţean sprijină deschiderea unităţii care ar urma să creze locuri de muncă pentru sute de arădeni.
Tot în primăvara acestui an ar urma să se modernizeze drumul dintre Şagu şi Cruceni. Este vorba de lucrări de reabi­litare pe tronsonul DJ 682 G, Şagu – Cru­ceni, a căror costuri au fost estimate deja la o valoare de peste 840.000 de lei.
Consiliul Judeţean a căutat să atri­buie contractul de la finele anului trecut, dar termenul de execuţie a lucră- rilor este stabilit pentru perioada martie – august a anului acesta. CJA a ales un constructor pentru această inves­tiţie la finalul lunii noiembrie 2012. Modernizarea drumului dintre locali­tăţile Şagu şi Cruceni va fi finanţată din bugetul Consiliului Judeţean.

Recomandările redacției