spitalÎn scurt timp, la Spitalul Clinic Jude­ţean de Urgenţă vor începe noi lucrări de modernizare. De această dată este vorba de secţia de sterilizare, la subsolul unităţii spitaliceşti. Amenajarea acestei secţii este unul dintre proiectele aprobate de Consiliul Judeţean Arad, încă din toamna anului trecut. Secţia nu va fi numai amenajată, ci şi dotată cu noi echipamente medicale, acestea fiind deja achiziţionate.
Investiţia presupune lucrări de renovare şi reparaţii, lucrări la hidroizolaţie, instalaţii şi finisaje. Administraţia judeţeană urmează să aco­pere o cheltuială de circa 400.000 de lei pentru această secţie. Alte proiecte care ar urma să fie demarate vizează climatizarea corpului principal de clădire, a corpu­lui de legătură şi a clădirii policlinicii Spi­talului Judeţean. Lucrările avute în vedere sunt de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor de încălzire. De asemenea, şi clădirea Centrului de Transfuzie Sanguină, aflată într-un stadiu avansat de degradare ar urma să intre în lucrări de reparaţii.
Toate proiectele de investiţii pentru Spitalul Judeţean presupu costuri ridicate. Administraţia judeţeană s-a angajat la realizarea lor însă, alocarea de bani se va face în funcţie de fondurile disponibile. Conducerea CJA a făcut apel la parlamentarii arădeni pentru susţinerea investiţiilor administraţiei, în sistemul medical. „După ce vom avea buget, vom putea şti exact valoarea sumelor pe care le vom orienta spre sistemul medical. Anul trecut, modernizarea Spitalului Judeţean a fost prioritatea noastră şi va rămâne şi în acest an, când avem o serie de proiecte de investiţii“, a sus­ţinut preşedintele Consiliului Jude­ţean, Nicolae Ioţcu. Potrivit reprezentan­ţilor CJA,  lucrările de amenajare a secţiei ar pu­tea începe săptămâna viitoare.

Recomandările redacției