crisanÎn timp ce, la nivel național, Guvernul se opune creșterii alocației pentru copii, susținând că nu-și poate permite să plătească mai mult de 42 de lei, autoritățile locale din Vladimirescu au găsit o soluție pentru a ajuta elevii buni la învățătură, care provin din familii cu venituri modeste. Începând de luna aceasta, 20 de elevi ai Școlii Gimnaziale Vladimirescu, care îndeplinesc condițiile impuse printr-o hotărâre a Consiliului Local, primesc o bursă de 75 de lei pe lună. „Consiliul Local a aprobat în ședința din luna martie suma de 1.500 de lei pe lună care va fi împărțită la 20 de elevi, din clasele V-VIII cu rezultate foarte bune la învățătură, dar care provin din familii cu posibilități reduse. Vreau să spun că s-au stabilit niște criterii stricte. Fiecare copil trebuie să aibă media peste 9.50, iar la purtare să aibă nota 10. Așa că, bursele nu se acordă, cu toate că famila este săracă, dacă copilul nu învață bine. Cei 75 de lei care revin fiecărui copil se acordă în timpul anului școlar“, a declarat Ioan Crișan, primarul comunei Vladimirescu. Acesta a ținut să precizeze că ideea de a acorda cele 20 de burse a apărut în condițiile în care la școala din comună sunt mulți copii care învață bine, dar familiile lor nu au suficiente posibilități pentru a-i ajuta. „Avem copii foarte buni la învățătură, care provin din familii cu posibilități limitate, astfel încât ne-am gândit să-i ajutăm“, a ținut să precizeze primarul.
În comuna Vladimirescu învață 1.020 de elevi, dintre care 700 la Școala Gimnazială.
Bilete gratis pentru pensionari
Trebuie spus însă că autoritățile din Vladimirescu nu sunt la prima faptă de acest fel. În ultimii opt ani, pensionarii care au pensii până în 400 de lei primesc lunar două bilete de tramvai sau autobuz dus-întors până la Arad. Astfel, persoanele vârstnice care trebuie să meargă la medic sau să-și rezolve alte probleme în municipiu, scapă de o chel­tuială în plus, dacă aleg să foloseas­- că mijloacele de transport în comun.
„Avem peste 300 de pensionari în această situație. Oamenii sunt mulțumiți, pentru că nu au drum în fiecare zi la oraș. Cei care locuiesc în zone unde circulă tramvaiul primesc bilete de tramvai, iar cei de la Horia, bilete de autobuz“, a ținut să precizeze primarul Ioan Crișan. Măsura a fost luată pentru prima dată în anul 2007 și a fost menținută ulterior datorită faptului că a avut un impact pozitiv.

Recomandările redacției