Comuna Șepreuș va fi la sfârșitul acestei săptămâni în sărbătoare, deoarece sâmbătă și duminică se vor ține „Zilele Comunei Șepreuș“. După cum ne spunea însuși primul edil al comunei, profesorul Simion Incicău „cu ocazia eveni­mentului vor avea loc ample manifestări culturale, folclorice, sportive și foc de artificii“.
În plus, ca semn de adâncă prețuire și apreciere pentru curajul și jertfa unor fii ai comunei, se va dezveli o placă comemorativă.
„În fața Primăriei se va ține un parastas în memoria celor împușcați la Rebeliunea anticomunistă din 1949 și va fi dezvelită o Placă comemorativă cu inscripția: «Comuna Șepreuș – comună martir la Rebeliunea comunistă». Vor participa pre­ședintele Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu și alți invitați“ ne spunea primarul comunei.
Din bogatul spectacol pregătit spicuim: sâmbătă, de la ora 14 vor începe dansurile populare susținute de ansambluri din Apateu, Grăniceri, Sintea Mare; de la ora 16 va fi muzică populară și dansuri, susținute de formația șepreușanului Teodor Ban.
De la ora 17, Vasile Coca de la Hora TV și invitații săi va oferi un program de muzică populară. De la ora 20 și până… în zori se va derula o seară bihoreană. Programul va fi televizat de postul Hora TV.
Duminică, după slujba religioasă și momentele dezvelirii Plăcii comemorative, după ce va cânta Corul Bisericii Ortodoxe Șepreuș și după un program de cântece patriotice – susținut de Ionuț Langa, la ora 16 va începe un amplu program de cân­tece și jocuri populare prezentat de cunoscutul umorist Radu Moș.
Întrecerile sportive se vor derula de la 10 dimineața, pe terenul de fotbal. Firește sărbătoarea se va încheia – undeva după ora 22 – cu un așteptat foc de articii, iubit de copii și adulți, deopotrivă.      (F.B.)

Recomandările redacției