Moneasa Primar Moneasa Calusarii Moneasa spectatoriPrimăria din Moneasa a fost gazda a două zile de activități culturale reunite sub denumirea de „Zilele Staţiunii Moneasa“. Mai precis, manifestarea fost organizată în week-end-ul trecut, în zilele de sâmbătă, 18 și duminică,19 mai a.c.
În prima zi au fost puțini participanți, dar au venit mulți comercianți cu produse precum: mititei, dulciuri și alte produse de panificație.
Mai târziu și-a făcut apariția o formație de muzică populară din zona Sebiș care a prezentat, pe terasa Hotelului Parc, un program variat, fiind prezentă și solista de muzică populară Daniela Dudaș.
După cum ne-a spus Herbei Nuțu Ioan – primarul comunei Moneasa, manifestarea avenit în tâmpinarea do­rințelor tineretului din comună. „Am ținut să organizez această activitate pentru ca localnicii și oaspeții care ne vizitează să poată participa la acțiuni frumoase. Mă refer aici mai ales la tineri, că am văzut că tineretul nu mai are unde să mai meargă, adică la o distracție ori să facă o ieșire în aer liber“.
În a doua zi a sărbătorii, fiind și duminică, au început să vie tot mai multe mașini, aproape că nu mai aveau unde să parcheze. Numărul mare de spectatori s-a datorat și faptului că au aflat numele invitaților ce urmau să țină spectacolele: Formația Petrică Velescu din Timișoara; Văru` Săndel; Călușarii din Aldești – sat ce aparține de comuna Bârsa, formația fiind însoțită de însuși primarul comunei, Avram Ciev și de instructorul Ioan Manea care a ținut să precizeze că Formația de Călușari din Aldești are o tradiție de 127 de ani, ceea ce reprezintă o longevitate absolut deosebită. Au mai fost prezentate, de asemenea, în spectacol și dansuri din Grănicei.
Alături de cei enumerați mai sus trebuie amintită și evoluția tânărului saxofonist Darius Flavius Ana – elev în clasa a VIII-a al Liceului din Sebiș, care a interpretat câteva doine și câteva jocuri din zonă. Spectacolul deosebit a avut ca loc de desfășurare Grădina de Vară a Stațiunii Moneasa.
Salutul primarului
După ce Văru` Săndel a prezentat felul cum va decurge programul, l-a invitat pe scenă pe primarul Ioan Nuțu Herbei pentru a adresa câteva cuvinte celor prezenți.
După urarea de bun venit adresată tuturor: oaspeți și gazde, edilul din Moneasa și-a exprimat bucuria față de numărul mare de spectatori prezenți
„Ne bucură prezența numeroasă la această manifestare culturală, organizată la sfârșit de săptămână și vreau să mulțumesc oaspeților care au dat curs invitației, începând cu Cosmin Pribac – Prefectul Județului, consilieri județeni, primari din jude­țul Arad dar și din județul vecin Bihor. Vreau să mai prezint și să mulțumesc tuturor sponsorilor, în special Biroului de avocatură George Vlai și Hotelului Parc care au fost alături de mine în această inițiativă“ – a mai spus edilul.
Toți cei prezenți au putut servi din produsele puse la dispoziție de comercianți precum: mici fripți la grătar, carne friptă la grătar dar și produse dulci, inclusiv variate produse de panificatie şi patiserie specifice zonei, la care s-a adăugat o bogată varietate de băuturi. De la apă minerală și băuturi dulci răcoritoare până la bere ori băuturi spirtoase. După varietatea preparatelor și mulțimea consumatorilor se poate spune că aici s-a găsit „tot ce ți-a dorit… sufletul în ceea ce privește diversita­tea preparatelor“ – după cum observa un participant cu sinceritate.

Recomandările redacției