După UTA și handbalistele de la Crișul Chișineu-Criș au învins Timi­șoara weekendul trecut. Diferența este că „alb-albastrele” au câștigat pe teren propriu, la Sala UAV Mihai Botez și porneau clar favorite în fața „lantenei roșii” de la CSU Universitatea de Vest.
Însă, echipa de pe Bega a dat o replică bună în primele 30 de minute, dar asta și pe fondul unei lipse de concentrare mai rar văzute a elevelor lui Sebastian Tudor. Astfel, repriza secundă s-a reluat de la scorul de 16-15 în favoarea oaspetelor, care – însă – au fost scoase treptat din joc de o echipă a Crișului schimbată total la față. De această dată, atacul a funcționat excelent, iar succesul a fost fără emoții, 39-34, pentru păstrarea poziției secunde în clasament.
Punctele sunt esențiale înainte de cele mai importante confruntări ale returului în Seria D a Diviziei A, deplasarea de la Reșița și confruntarea internă cu liderul din Târgu Mureș. „Am făcut o primă repriză foarte slabă în special pe faza de atac și finalizare. Am ratat multe ocazii de unu la unu cu portarul advers și de aici și scorul nefavorabil de la pauză. Fetele au revenit pe teren mult mai concentrate, au dat dovadă de o altă disciplină tactică și lucrurile au evoluat în favoarea noastră. Am preluat rapid conducerea, ne-am și distanțat treptat și am încheiat partida cu un avantaj liniștitor. Am și rulat întreg lotul de jucătoare, chiar vreau să le felicit pe toate pentru cum au evoluat în repriza a doua. Avem o echipă tânără, ce mai are mult de muncit până să ajungă la nivelul la care să poată câștiga seria. Avem nevoie de răbdare, liniște și sprijin. Ultimele rezultate ne dau încredere și forța pentru a pregăti cât mai bine ultimele partide ale anului, de altfel și cele mai grele. Jucăm cu liderul neînvins, dar mai înainte vrem să scoatem un rezultat bun la Reșița”, a menționat antrenorul Crișului, Sebastian Tudor.
Petru Crișul au marcat: Boldor 7, Klimek 6, Damian 6, Lucușa 5, Petruse 5, Puț 4, Morariu 3, Iuga 2 și Haidu 1, dar mai intrat pe teren și Corha, Salata, Tudose și Roman.

Recomandările redacției