lassoAdrian Falub a surprins puțin prin tri­miterea lui Maximiliano Laso în centrul li­niei mediane lângă sârbul Kovacevic. Până acum, argentinianul a fost utilizat numai ca extremă stânga la UTA, antrenorul „textilist” motivându-și astfel alegerea sa: „Am vorbit foarte mult cu Laso, i-am spus că intenționez să-i schimb poziția pe teren. Are fantezie, viteză și serviciu și poate să joace foarte bine pentru ceilalți. Câteodată, pe stânga e izolat, dar pe zonă centrală, de la 30-35 de metri de poarta adversă, devine și mai periculos și util”.
Despre schimbarea poziției sale în teren a vorbit și fotbalistul în cauză. „A fost puțin diferit pentru mine, căci nu am jucat prea mult în acea poziție. Dar, am dorit să ne surprindem adversarul și am hotărât asta împreună cu antrenorul, care pune mare preț pe antrenamentele tactice. M-am obișnuit pe parcursul meciului și cred că m-am descurcat bine. Chiar dacă centrarea de gol a venit de pe stânga, nu cred că are o mare relevanță, a fost o simplă situație de joc”, a spus „mijlocașul de buzunar”, care, după penalty-ul transformat vineri, a ajuns la cota 6 goluri.
Laso este – astfel – cel mai bun marcator al „Bătrânei Doamne”, însă sud-americanul nu face un scop din asta. „E ca un bonus pentru mine, treaba mea e alta. Eventual, pasele de gol, dar, până la urmă, importante rămân rezultatele echipei. Dar, asta nu înseamnă că nu-mi place să și marchez, e frumos să simți bucuria unui gol”, a adăugat argentinianul. Acesta recunoaște că Vali Badea i-a cerut mingea pentru a executa lovitura de la 11 metri, dar nu i-a dat-o pentru că: „În vestiar e scris pe hârtii ordinea în care batem penalty-urile. Dacă ar fi ratat, eram eu responsabil că l-am lăsat, antrenorul ar fi fost supărat pe mine”.
Maxi Laso știe și ce are de făcut UTA pentru a fi nu mai rata victoriile, mai ales în partidele din deplasare. „Trebuie să recunoaștem că nu am jucat bine cu Damila, dar asta nu înseamnă că în viitoarele meciuri departe de casă nu putem câștiga. Eu cred că trebuie să fim concentrați și să marcăm încă de la început, pentru ca apoi să fim mai li­niștiți”, a adăugat utistul, care mai are contract cu UTA până în luna august a acestui an. „Am avut ceva discuții cu domnul Marțian despre reînnoirea înțelegerii, dar nu a semnat încă nimic”, a încheiat Laso, care, în schimb, nu a dorit să vorbească despre ofertele pe care le-ar avea de la alte grupări din țară.

Recomandările redacției