La aproape un an după despărțirea de UTA, Laszlo Balint a revenit pe banca unei echipe din Superligă. Tehnicianul a preluat-o pe Petrolul, care fusese condusă o scurtă perioadă de interimarul Florin Stîngă, după demiterea lui Florin Pîrvu. La primul meci pe banca „lupilor galbeni”, tehnicianul a obținut o victorie importantă, 2-1 pe terenul lui „U” Cluj, partidă în care ploieștenii au revenit de la 0-1.

Luni, de la ora 19:00, Petrolul se va afla față în față cu UTA, în cadrul etapei 5 din play-out: „E evident că o să întâlnim un adversar valoros, care cu siguranță vine să se lupte pentru toate punctele puse în joc, sunt convins că nu se vor mulțumi cu puțin. E o echipă care a demonstrat, cel puțin în acest an calendaristic, că are capacitatea de a se lupta acolo, s-au bătut până în ultima etapă pentru accederea în play-off. Au avut un parcurs foarte bun în această primăvară, însă n-aș vrea să rezumăm această discuție la adversar. Îi respectăm, vreau să profităm de momentul bun în care se află echipa noastră, pentru că am reușit o victorie importantă pe terenul unui adversar foarte dificil săptămâna trecută și vrem să păstrăm această linie, să facem tot posibilul să evoluăm, zic eu și sper eu, la un nivel mai bun decât am făcut-o în etapa trecută. Să încercăm să avem siguranță defensivă, să încercăm să avem acea apărare preventivă cât se poate de stabilă, pentru că UTA este genul de echipă care poate pune mari probleme pe tranziția pozitivă și bineînțeles, ne gândim la suporterii noștri, pentru că sper să avem un stadion plin, sper ca suporterii noștri să vină în număr cât mai mare și la finalul partidei îmi doresc tare mult să ne bucurăm alături de ei pentru încă o victorie” a declarat Laszlo Balint.

Antrenorul ploieștenilor a vorbit și despre principalele atuuri ale formației pregătite de Mircea Rednic: „Este o echipă care are această abilitate de a reacționa foarte bine pe momentul recuperării mingii, are în componență și jucători care au demonstrat că pot fi decisivi, Claudiu Micovschi, Omondi, Joao Pedro, au o linie de fundași cu experiență, cel puțin în zona centrală. Este o echipă destul de bine structurată, au și variante destul de bune de pe bancă, soluții pentru aproape toate pozițiile, jucători Under foarte valoroși pentru nivelul Superligii. Îi respectăm, îi apreciem ca echipă care a jucat un fotbal bun în ultima perioadă și nu numai, important este ca noi să ne exprimăm la un nivel cât se poate de bun și să facem tot posibilul să fim cât se poate de eficienți. La nivelul Superligii, eficiența și pragmatismul aduc punctele”

Balint are un istoric bogat la UTA. Mai întâi, a fost jucător al „Bătrânei Doamne”, în sezonul 2006-2007, iar în 2019 a revenit la Arad ca antrenor. În primul său sezon a reușit să promoveze formația „roș-albă” în Liga 1 după o absență de 12 ani, iar în următoarea stagiune utiștii s-au clasat pe locul 8 în prima divizie. Primul său mandat s-a încheiat în ianuarie 2022, dar după nouă luni a revenit pe banca arădenilor. Din nefericire, a doua perioadă nu a fost la fel de bună și s-a încheiat cu demiterea sa din aprilie 2023, într-un moment în care „roș-albii” erau pe loc de baraj în play-out-ul Superlgii. „E o partidă specială pentru mine, eu n-am negat-o niciodată, UTA este un club special, în primul rând pentru că am și jucat acolo și am cunoscut satisfacții și în calitate de jucător, dar apoi și prin prisma perioadei pe care am petrecut-o ca antrenor acolo, pentru că am trăit momente frumoase la UTA și nu are rost să ne ascundem după deget, este un club special pentru mine. Dar, va juca Petrolul împotriva UTA-ei, nu vreau să rezumăm absolut deloc discuția la istoricul meu și al staff-ului meu la echipa din Arad, la UTA, important este ca noi să fim foarte bine din toate punctele de vedere și să încercăm să obținem toate punctele puse în joc pentru că ar reprezenta, cred eu, o clarificare și mai evidentă a situației din clasament și ne-ar da moral pentru ce urmează, pentru că o să urmeze o săptămână grea, cu un program dificil și dorința mea, chiar dacă nu se raportează la această particularitate legată de istoricul meu la UTA, este să câștigăm acest meci” a declarat tehnicianul de 45 de ani.

Laszlo Balint a întâlnit UTA de două ori ca antrenor, în sezonul 2018-2019 al Ligii a II-a, iar echipele sale s-au impus de fiecare dată, Sportul Snagov cu 2-1 și Metaloglobus București cu 3-0, ambele pe propriul teren.

FOTO: captură fcpetrolul.official (youtube)

Lasă un răspuns

  • Helmut spune:

    giusi nu ai ce căuta în Arad după ce ai dat UTA în judecată Du te n Ungaria sau în secuime pentru că ești un gunoi de om. omu lui Falcă și a lui mezar

Recomandările redacției